lat

Насиље над опозицијом се наставља: „Ти имаш дете, ми имамо гепек“


ПОДЕЛИТЕ:

Драгана Ракић, одборница ДС у Скупштини града Вршца, изјавила је данас да се притисци, увреде и континуирани линч над њом и опозицијом у том граду одвијају свакодневно од стране власти СНС-а који не бира средства да се обрачуна са неистомишљеницима.

„Прво су покушали да ме купе, нудећи највише функције у градској управи. Када сам све то одбила онда су прешли на медијски линч. Тако су два електронска портала, која су у ствари страначка гласила evrsac i juznibanat, почела да пишу серију наручених текстова чији је једини циљ био комплетна дискредитација целокупне моје личности. Тим поводом се огласила и повереница за родну равноправност Бранкица Јанковић, која је наложила главном и одговорном уреднику портала evrsac да ми се јавно извини. Рок за извињење је прошао а извињења нема“, рекла је Драгана Ракић.

Она је навела да је осим медијског линча, на свим скупштинским заседањима изложена најпримитивнијим увредама и клеветама од стране појединих одборника СНС-а а посебно од стране председника скупштине Града Вршца „који је чак у једном тренутку тражио од директорке библиотеке да ми да отказ. Од прошле недеље до данас, ја сам добила већ две службене белешке, вероватно као припрему да ми се у догледној будућности уручи отказ“, навела је Ракић.

„Оно што је посебно забрињавајуће јесте да су мени као мајци пренели поруку 'Ти имаш дете, ми имамо гепек'. Где ми то идемо као друштво“, закључила је Драгана Ракић.

Тамара Трипић, потпредседница Демократске странке, изјавила је да је „оно што проживљава Драгана само још један у низу доказа да су страх и притисци најчешће употребљено средство ове власти у борби против политичких неистомишљеника.“

„Морам да вас питам ко данас верује да ће Драгана ако потражи заштиту од државе ту заштиту и добити. Ко данас може да верује да ми имамо независне институције које ће заиста да раде свој посао онако како им закон то налаже, онако како их ми заиста и плаћамо да раде тај посао јер смо ми као грађани послодавци сваке власти и сваке институције у овој држави“, рекла је Трипић.

„Ми ћемо употребити сва правно дозвољена средства да одбранимо Драгану да она може да настави да критички промишља стварност у којој живи. Више неће притисци са службеним белешкама након којих следи отказ да буду редован начин обрачуна са неистомишљеницима. Надам се да толеранција неће бити политички циљ већ наша свакодневица“, поручила је Тамара Трипић, потпредседница Демократске странке.

ПРАТИТЕ НАС

СТОП МЕДИЈСКОМ МРАКУ!

Преузмите бесплатну
мобилну апликацију са Play Store или App store продавнице

КАТЕГОРИЈЕ