lat

Вучковић: Ослободићемо Београђане високог пореза на имовину


ПОДЕЛИТЕ:

Кандидаткиња за одборницу Скупштине града Београда Наташа Вучковић разговарала је данас са грађанима на Савском венцу и том приликом поручила да ће листа „Да ослободимо Београд – ДС, СДС, НОВА , ЗЕП Зелени“ смањити порез на имовину који је ова власт неправедно вишеструко подигла од 2013. године.

Број слика: 3

ГАЛЕРИЈА СЛИКА


Она је истакла да проблеми по грађане у Београду а поготово на Савском венцу крећу од 2013. године када су донете измене и допуне Закона о порезу на имовину од стране Српске напредне странке, којима је порез на имовину драстично повећан.

„Демократска странка полази од уставног начела да пореска политика мора да уважава пореску снагу обвезника. Ми смо убеђени од почетка ове власти да они тај принцип не разумеју и не примењују. Зато смо и покренули уставну иницијативу на коју, нажалост, Уставни суд није на оправдани и очекивани начин одговорио“, изјавила је Вучковић.

„Ми смо са грађанима у сталном контакту, разговарали смо у много ситуација, покушали да помогнемо, пружали правну помоћ у заштити оних грађана чији је порез на имовину у огромној мери превазилазио њихову пореску снагу. У том правцу ћемо наравно наставити и даље нашу борбу“, закључила је Наташа Вучковић уз оцену да ће када „Демократска странка буде одлучујућа снага у граду, пореска политика бити знатно другачија“.

Душан Динчић, шеф одборничке групе ДС у Скупштини општине Савски венац, поручио је да је за Демократе и њихове коалиционе партнере недопустиво да се људи приморавају да продају своју имовину и да плаћају исти порез као и за тајкунске виле.

„Сматрамо да је неопходно да се средства прикупљена од пореза на имовину у склопу децентрализације града Београда која је неопходна, употребљавају на оним деловима где је порез на имовину и прикупљен“, додао је Душан Динчић.

ПРАТИТЕ НАС

СТОП МЕДИЈСКОМ МРАКУ!

Преузмите бесплатну
мобилну апликацију са Play Store или App store продавнице

КАТЕГОРИЈЕ