lat

Одбор да реши проблем са ректором Универзитета у Крагујевцу


ПОДЕЛИТЕ:

Изјава Александре Јерков, чланице Одбора за образовање, науку, информатички развој и технолошко друштво:

Захтевам од председника Одбора за образовање, науку, информатички развој и технолошко друштво Муамера Зукорлића да хитно сазове седницу на којој ће се наћи решење за неприхватљиву ситуацију у којој Небојша Арсенијевић остаје на функцији ректора Универзитета у Крагујевцу.

Иако је од самог почетка јасно да председника Одбора, када је у питању образовање, интересује искључиво акредитација високошколских установа и студијских програма, Одбор мора дати одговор на чињеницу да је човек познат по фашизму, говору мржње, бахатом понашању и непотизму, добио подршку да још један мандат буде одговоран за функционисање једног од највећих универзитета у земљи.

Надлежне институције не смеју да ћуте када фашисти воде универзитете, када ректори прете, уцењују, отпуштају и шиканирају најбоље научнике, а аутономија универзитета не односи се на овакве скандалозне појаве. Уколико је потребна промена Закона о високом образовању да би се ова ситуација решила, Одбор мора да је предложи Скупштини.

Све друго је саучесништво и подршка фашизму, бахатости и срозавању високог образовања. Као чланица и бивша председница Одбора не желим у томе да учествујем, а председник на то нема право да нас тера.

ПРАТИТЕ НАС

СТОП МЕДИЈСКОМ МРАКУ!

Преузмите бесплатну
мобилну апликацију са Play Store или App store продавнице

КАТЕГОРИЈЕ