ћир

Osuđujemo javnu promociju sukoba i nasilja


PODELITE:

Demokratska stranka osuđuje državnu podršku i javnu promociju haških osuđenika. Relativizacija zločina počinjenih u ratnim sukobima vođenim na ovim prostorima u nedavnoj prošlosti, ućutkivanje i zastrašivanje svih koji se tome suprotstavljaju, nakaradnoj praksi veličanja proizvodi se napetost u društvu.

Lažne dileme bivaju predmet rasprave, kvazinaučni pristup iznova se uvodi u raspravu, stvarne vrednosti skrajnute i potisnuta pitanja koja svakdonevno tište građanke i građane. Demokratska stranke se uvek zalagala za mirno rešenje konflikta, odnose saradnje i poštovanja prava.

Afirmisali smo ideju pomirenja i aktivno podržali sve procese koji su vodili učvršćivanju regionalne saradnje. Naše istrajno zalaganje za vladavinom prava i utvrđivanjem odgovornosti za ratne strahote doprinelo je većem razumevanju među narodima na ovim prostorima i pomirenju. Sankcionisanje delovanja pojedinaca koji u svom javnom delovanju pozivaju na nasilje, šire mržnju i podstiču na nove podele nužno je i ne sme biti nedosledno sporovđeno .


Informativna služba Demokratske stranke

PRATITE NAS

STOP MEDIJSKOM MRAKU!

Preuzmite besplatnu
mobilnu aplikaciju sa Play Store ili App store prodavnice

KATEGORIJE