lat

Потписници Споразума са народом неће учествовати на скупштинском заседању у понедељак


ПОДЕЛИТЕ:

Политичке странке, покрети и савези потписници Споразума са народом неће учествовати на заседању Народне скупштине Републике Србије у понедељак о КиМ, које није ништа друго до ријалити сеанса и ново глуматање председника Србије са лажном опозицијом.

Тиме потписници доследно поштују обавезу према грађанима да ће као опозиција напустити рад скупштина у којима је режим укинуо демократска начела и темеље парламентаризма и тиме одузети било какав легитимитет режиму.

Потписници Споразума наставиће борбу за слободне и поштене изборе и слободне медије, уз обавезу да све док се не испуне тражени услови да би изборни процес био слободан, на таквим изборима нећемо учествовати.

Док се одлучивање не врати у институције и док медији не буду слободни, свака одлука донета у оваквим условима, а која се тиче виталних националних и економских интереса земље, мора бити преиспитана након успостављања демократске власти.

Потписници Споразума констатују да евентуално учешће на заседању Народне скупштине Републике Србије и прекид бојкота од стране неког од потписника Споразума, било би кршење потписане обавезе према грађанима и та организација или појединац престао би да буде део Споразума са народом.

(Савез за Србију)

ПРАТИТЕ НАС

СТОП МЕДИЈСКОМ МРАКУ!

Преузмите бесплатну
мобилну апликацију са Play Store или App store продавнице

КАТЕГОРИЈЕ