lat

Позивамо грађане да изађу на изборе, а ми смо ту да њихове гласове сачувамо!


ПОДЕЛИТЕ:

"Нервоза СНС власти је све већа, све су већи притисци, негде и на ивици инцидената", изјавио је у новом обраћању медијима шеф изборног штаба Демократске странке Балша Божовић и нагласио да "контрола СНС није успела да сломије контролу Демократа, односно коалиције Да ослободимо Београд".

Божовић је истакао да ће контролори ДС спречити крађу гласова од стране СНС и позвао грађане да изађу на изборе, гласају у миру и да се не обазиру на провокације активиста СНС који обилазе куће и зграде у многим деловима Београда, врше притиске, прете, уцењују.

Он је набројао још неке у низу нерегуларности на данашњим изборима, међу којима је покушај крађе у Кумодрашкој улици (Вождовац) код БМ 21 и 22, где су контролори ДС успели да спрече тзв. "бугарски воз" (вођење дупле евиденције и давање новца за гласове).

У Јајинцима (Вождовац), БМ 63, у приватну евиденцију СНС-а су уписивали све бираче који су долазили да гласају, о чему постоји и снимак једног суграђанина, а контролори ДС су то спречили и на кратко прекинули гласање док поново није успостављен ред.

БМ 15 у Обреновцу два листића особа које нису у бирачком списку су се нашла у кутији и то тако што су направили комисију само од припадника СНС који су то омогућили, а контролори ДС ће не само поднети приговор, него ће и гласање на том БМ бити "оборено".

У Борчи (Палилула) БМ 83, и посматрачи Црте и контролори коалиције око ДС "Да ослободимо Београд" су спречили уписивање бирача у приватну евиденцију СНС, наравно, поднесен је и приговор.

Након Палилуле, нова злоупотреба ресурса и новца грађана забележена је на Врачару где су са сервера општине слате СМС поруке у сврху промоције Александра Вучића и Српске напредне странке.

Шеф изборног штаба ДС је рекао да представници коалиције "Да ослободимо Београд" све "неправилности и даље отклањају на разне начине, пре свега великим радом контролора Демократа, али и стрпљењем и смиреношћу".

"Наши контролори су и даље ту, раде заиста одличан посао и ја им се још једном од срца захваљујем, јер није лако у оваквим околностима сачувати гласове свих грађана и свих опозиционих групација данас у Београду", нагласио је Божовић, уз поруку грађанима:

"Позивамо грађане да изађу на изборе, а ми смо ту да њихове гласове сачувамо! Уверен сам да ће коалиција 'Да ослободимо Београд' омогућити да СНС нема већину за избор градоначелника Београда". 

ПЛАН ЗА ОСЛОБАЂАЊЕ БЕОГРАДА

ПРАТИТЕ НАС

СТОП МЕДИЈСКОМ МРАКУ!

Преузмите бесплатну
мобилну апликацију са Play Store или App store продавнице

КАТЕГОРИЈЕ