lat

Протест “1 од 5 милиона”, Београд (25.5.2019)


ПОДЕЛИТЕ:

Ви сте чувари пламена протеста који спречавају узурпатора у његовом науму да господари свим областима живота. Диктаторске природе не могу да поднесу противљење. Уместо рационалног, ирационална мржња води потезе Александра Вучића. Трајно је узнемирен и државнички неодговорно реагује. Србијом испливавају афере његових сатрапа. Протести су покренути са циљем да владавину права изнова уведемо, поручио је Чедомир Чупић на протестном окупљању испред Теразијске чесме.

Број слика: 5

ГАЛЕРИЈА СЛИКА

Присутне је подсетио на злоупотребе чији смо не само сведоци, већ и трпимо последице. Посебно је критиковао настојања власти да професионално и људски деградира судију Миодрага Мајића.

"Ко у суд дира, тај не зна шта ради"- закључио је Чупић и позвао све судије у земљи да се одреде према неаргументованим и нечасним нападима на судију Мајића. 

Зашто се ми овде окупљамо? Постоје ствари које се тичу целога друштва. Када се појави дилема лично или опште, моја је дужност да дођем и подстакнем вас у борби за достојанствен живот у земљи. Време је да тумор који нам је тело оробио и спутао нас, победимо. Теразијска чесма, ми, ове идеје нису лажне, овде нема послушника, не чује се звонце за прекид савести, овде смо ми, проверени у демократском дијалогу, констатовао је Бранислав Лечић, члан Главног одбора ДС и указао на све атрибуте који актуелну власт чине дубоко недемократском.

Сувише је велики пад, да би борба трајала један дан, али спремни смо на дане непокора. 

За 8. јун најављен је велики протест и наговештено да ће тог дана бити представљен потпун одговор на питање о будућности Србије као земље којој тежимо: демократске, европске и слободне. 

Информативна служба ДС

ПРАТИТЕ НАС

Постани члан

КАТЕГОРИЈЕ