lat

Ракић – Водинелић: Ослободићемо Београд од плагијатора и лажних доктора


ПОДЕЛИТЕ:

Прва на листи „Да ослободимо Београд – ДС, СДС, НОВА, ЗЕП Зелени“ проф. др Весна Ракић – Водинелић оценила је да образовани људи беже из Србије, јер актуелна власт, промовишући плагијаторе и лажне докторе наука као нову политичку елиту, не оставља простор за оне са правим знањем.

Број слика: 2

ГАЛЕРИЈА СЛИКА

Професорка права указала је на чињеницу да је Србија прва у региону по броју високо образованих људи који напуштају земљу:

„Од 90-их година па до данас, из Србије је отишло око 7.300 доктора наука, и то само у Америку и Канаду. Много их је више по целом свету, доста их је и у Европи, а преко 70.000 људи који су завршили факултете, мастере или магистарске студије у Србији, налазе се такође у Америци или у Канади.

Тај негативан тренд, оценила је Ракић - Водинелић, последица је непоштовања актуелне власти према правом знању.

„Увек се то дешавало у оним периодима када је владала власт са безнадежним карактеристикама, <strong>власт која нема поштовање према правом знању</strong>, која запошљава као нову политичку елиту људе без дипломе, са сумњивим, купљеним дипломама, лажне докторе. Ми морамо, и то ћемо учинити, <strong>да ослободимо Београд од плагијатора, лажних доктора, људи са купљеним дипломама, да би људи који су отишли због таквих имали где да се врате“</strong>, поручила је Ракић-Водинелић испред зграде Ректората Универзитета у Београду.

ПРАТИТЕ НАС

СТОП МЕДИЈСКОМ МРАКУ!

Преузмите бесплатну
мобилну апликацију са Play Store или App store продавнице

КАТЕГОРИЈЕ