lat

Шамар на лицу Београда и даље бриди


ПОДЕЛИТЕ:

У изборној ноћи 24. априла 2016. године одлуком НН лица на два сата суспендован је правни систем државе Србије на територији Београда у Херцеговачкој улици. Последицу суспензије права и закона искористила је група са фантомкама која је порушила објекте у Савамали.

У фингираном процесу који је тужилаштво покренуло одговарао је само један полицајац Дежурне службе за несавестан рад – условно. И то упркос томе што су људима порушени сви објекти у Херцеговачкој улици. И то упркос томе што је Александар Вучић тадашњи председник техничке владе рекао да је је за насиље у Савамали одговоран “сам врх градске власти”. А ако је одговоран сам врх градске власти (што не бисмо веровали Александру Вучићу), онда не може бити одговоран полицајац Дежурне станице. У Закону о полицији се каже да је полиција организациони део министарства тј. извршне власти и нема никаквих додирних тачака са градом као јединицом локалне самоуправе. То значи да носиоци градске власти (“сам врх градске власти”), не могу издавати налоге и управљати ни полицијом ни Дежурном службом полиције.

Дакле, после овог лажног процеса који је покушао да заташка и сакрије налогодавце и извршиоце насиља у Савамали, ми и даље немамо одговор на питање:

Ко је дао налог лицима са фантомкама да сруше Савамалу?

Ко је поступао по том налогу?

Ко је наредио полицајцима да не интервенишу?

Док не нађемо одговоре на ова питања владавине права у Србији неће бити, а кад владавине права нема, владају лица у фантомкама.

Демократска странка позива све београђанке и београђане на обележавање годишњице рушења објеката у Херцеговачкој улици. Од самог почетка залагали смо се да се фантоми из Савамале пронађу и приведу правди. Однос власти према грађанкама и грађанима Београда показује то што чекамо трећу годину гледајући како власт ништа не предузима. Рушење у Херцеговачкој је најдрастичнији пример кршења људских права чије решавање су тражиле многобројне међународне организације и Европска унија. ‎Оно представља праву слику како ова власт разуме сервис грађана, право на својину и уништавање јавних ресурса. ‎Уништавање Београда се ево већ наставља. Демократска странка заједно са партнерима и грађанкама и грађанима на улици и даље тражи одговоре на питање који комплетни идиоти су рушили у Савамали?

Информативна служба ДС

ПРАТИТЕ НАС

СТОП МЕДИЈСКОМ МРАКУ!

Преузмите бесплатну
мобилну апликацију са Play Store или App store продавнице

КАТЕГОРИЈЕ