lat

Шутановац: Ослободићемо Београд од дивље градње


ПОДЕЛИТЕ:

Кандидат за градоначелника Београда Драган Шутановац изјавио је данас да ће коалиција „Да ослободимо Београд – ДС, СДС, НОВА, ЗЕП Зелени“ очистити Савски насип од дивље градње и вратити га првобитној намени – заштити Новог Београда и квалитетном водоснабдевању за целу престоницу.

Број слика: 1

ГАЛЕРИЈА СЛИКА

Истакавши да је Београд постао поприште дивље градње, Шутановац је нагласио да су последице тога нарочито опасне на примеру Савског насипа, где су нелегални објекти изграђени на водном земљишту Саве, чиме је угрожено водоснабдевање Београда.

„Овде није проблем само дивља градња, већ угрожавање безбедности како грађана Новог Београда, тако и свих Београђана. Сама чињеница да су ове бесправне викендице, објекти од тврдог материјала изграђени на простору на којем се налазе реми бунари, иде у прилог томе да у најкраћем могућем року може доћи до угрожавања безбедности свих грађана и до тровања воде којом се снабдевају грађани Београда“, рекао је Шутановац.

Разговарајући са грађанима, Шутановац је истакао да је водно земљиште јавно добро, те да се оно не сме жртвовати зарад приватних интереса неколицине привилегованих, јер ће последице тога сносити сви Београђани.

„Коалиција „Да ослободимо Београд“ вратиће овај простор првобитној намени: да буде заштита Новом Београду, а да водоснабдевање буде квалитетно и да грађани пију здраву и чисту воду“, поручио је председник Демократске странке.

ПРАТИТЕ НАС

СТОП МЕДИЈСКОМ МРАКУ!

Преузмите бесплатну
мобилну апликацију са Play Store или App store продавнице

КАТЕГОРИЈЕ