lat

Шутановац у Рипњу: Београд мора да се децентрализује


ПОДЕЛИТЕ:

Кандидат за градоначелника Београда Драган Шутановац разговарао је данас са грађанима у Рипњу и том приликом поручио да је неопходно Београд децентрализовати, како би мештани овог подавалског, али и других насеља сами одлучивали како се троши њихов новац.

Број слика: 4

ГАЛЕРИЈА СЛИКА

Он је навео да ће коалиција „Да ослободимо Београд – ДС, СДС, НОВА, ЗЕП Зелени“, чији је кандидат за градоначелнка, инсистирати на потпуној децентрализацији престонице. Како је истакао, уместо што се централна градска власт разбацује народним новцем финансирајући сулуде пројекте од којих корист има тек неколицина, потребно је да о управљању буџетом одлучују они који га и пуне – грађани.

„Наш план је да општине буду независне од градске власти, како би грађани који дају новац за градски буџет имали корист од њега. Грађани треба да одлучују како ће се њихов новац трошити!“

Шутановац је оценио да су мештани Рипња с правом љути на актуелну власт, јер док смањује плате и пензије, а повећава све порезе, ни на који начин не помаже да се у овом вождовачком насељу боље живи.

„Зато је неопходна децентрализација. Ми ћемо омогућити да месне заједнице одлучују на који начин ће се улагати новац грађана, а не да се троши на бесмислене пројекте у центру града, као што су баснословно скупе јелке или певајуће фонтане“, закључио је лидер Демократске странке.

 

ПРАТИТЕ НАС

СТОП МЕДИЈСКОМ МРАКУ!

Преузмите бесплатну
мобилну апликацију са Play Store или App store продавнице

КАТЕГОРИЈЕ