lat

У Новом Саду се безбедно осећају само насилници


ПОДЕЛИТЕ:

Изјава др Александре Јерков, народне посланице

Три напада на политички ангажоване младе људе у претходних неколико дана показују да је Нови Сад постао град насиља, насилника и прогона оних који другачије мисле.

Студенти Дејан Багарић из Демократске странке, Михајло Николић и Марко Ђелевић из организације “Кров над главом” нису нападнути само због свог политичког активизма - нападнути су због тога што они који су их напали знају да неће за то одговарати, због тога што се силеџије у Новом Саду очигледно осећају сасвим безбедно и због тога што због мржње и насиља које режим свакодневно производи сваки насилник мисли да је потпуно прихватљиво да нападне некога ко критикује власт или се залаже за нешто што се насилнику не свиђа.

Због тога су, једнако колико и сами починиоци, одговорни и они који су им то омогућили. Градоначелник Милош Вучевић који је од Новог Сада направио сигурну кућу за насилнике и криминалце, министар полиције Небојша Стефановић који у Нови Сад у ком цвета криминал долази да обиђе шалтер салу у полицијској станици, Александар Вучић који је генератор све мржње и који прави народне и државне непријатеље од свих који се усуде да му се супротставе, били они новинари, академици, политичари или студенти.

Сама чињеница да градоначелника Вучевића не забрињавају последња дешавања, да није обишао младиће које је неко претукао само зато што другачије мисле, да није предузео све мере које су му на располагању да се безбедносна ситуација у Новом Саду поправи, говори о томе да он има намеру да Нови Сад остане град у ком се грађани осећају небезбедно, а у ком су насилници и силеџије заштићени.

Зато, иако неопходно, није довољно да само починиоци буду откривени и кажњени. Неопходно је да одговарају и оду сви они који им својим чињењем, нечињењем и изјавама дају ветар у леђа. Сасвим сигурно ће се сами препознати, али, још важније, грађани врло добро знају ко су они.

Информативна служба Демократске странке

ПРАТИТЕ НАС

СТОП МЕДИЈСКОМ МРАКУ!

Преузмите бесплатну
мобилну апликацију са Play Store или App store продавнице

КАТЕГОРИЈЕ