Најновије вести

ДС поносна на резултате Покрајинске владе, чиме се СНС поноси?

Председник Покрајинског одбора Демократске странке за Војводину и потпредседник Покрајинске владе Мирослав Васин (www.vojvodina.gov.rs, архива)
Иако СНС никада није одговорила на позив за јавни дуел који сам им упутио и предложио да сами одреде теме, место и време суочавања, сада их поново позивам да се сретнемо како бисмо, на захтев СНС, упоредили разлоге за понос ДС резултатима Покрајинске владе и разлозима за понос СНС резултатима њихове владавине у Србији и Новом Саду.

Могу да разумем страх СНС од јавног изношења резултата своје владавине, будући да би у таквом сучељавању дошло до разбијања многих заблуда које су вештом медијском манипулацијом успели да наметну, па ћу им и на овај начин одговорити на постављено питање.

Јако сам поносан на војвођанске вредности, шест језика у службеној употреби, националне савете, мултиетничност и допринос који је у неговању ових вредности дала Покрајинска влада и Демократска странка.

Поносан сам што је Војводина први регион у Европи по атрактивности за привлачење страних инвестиција и што је носилац значајних европских признања у области људских права. Поносим се изграђеним, реновираним или санираним Ургентним центром Војводине, Дечијом болницом и још са 61 реновираних и обновљених здравствених установа у Војводини, које су опремљене најсавременијом опремом.

Поносим се са 16 подигнутих спортских хала и 82 реновирана спортска објекта и фискултурних сала, са 48 домова културе, 8 позоришта, 75 обновљених манастира и цркава, 8 базена, 6 старачких домова.

Веома сам поносан на изграђене или реновиране 32 предшколске установе, 62 основне школе и 15 средњошколских објеката и 7 објеката за децу са сметњама у развоју, 7 студентских домова, 9 високошколских установа, 3 научна института. Подигли смо Едукативни центар за обуку незапослених лица који је најсавременији у овом делу Европе, Нови Сад се поноси Ректоратом.

Изградили смо хиљаде километара путева и девет мостова на територији Војводине, изградили 9 индустријских зона и 4 индустријска парка, најсавременију марину на Дунаву, у Апатину, велики број тргова, платоа и паркинга.

Изградили смо водоводне мреже у 64 насељена места, гасне мреже у 4 општине, канализацију у 89 насеља, пречистаче у 22 општине, подигли 109 км насипа на рекама и заштитили Војводину од поплава. Поносан сам што смо прошле године одбранили Војводину од поплава, што смо стамбено збринули преко 900 избеглица.

Поносан сам на уведену јавну расвету у 28 насељених места, изграђених 9 туристичких објеката врхунског значаја, реконструкцију бања, манастира на Фрушкој гори.

Поносан сам на подстицаје хиљадама пољопривредника и на потпуно обновљене области воћарства и винарства у Војводини.

Поносан сам на доделу кућа младим брачним паровима на селу и на покрајинске програме запошљавања преко којих је запослено преко 40.000 незапослених лица.

Поносан сам што је Војводина по свим економским показатељима најуспешнији регион у Србији.

Поносан сам што је ово што сам набројао само мањи део онога што је урадила Покрајинска влада. Остало ћу вам показати на сучељавању, уколико га прихватите.

Чиме се СНС поноси у Србији, а посебно у Новом Саду?

Мирослав Васин, председник Покрајинског одбора Демократске странке за Војводину
Нови Сад, 20. августа 2015.
Председник Покрајинског одбора Демократске странке за Војводину и потпредседник Покрајинске владе Мирослав Васин (www.vojvodina.gov.rs, архива)

Васин: За грађане Војводине би било погубно да се испуне жеље министарке Михајловић

Потпуно је очекивано што је изјава министарке Зоране Михајловић да...
Нови Сад, 18. августа 2015.
Демократска странка

Демократе Војводине: Да ли Устав важи за све грађане?

Унапред најављена, маркетиншки обрађена и прецизно испланирана хапшења чланова ДС, као и трогодишњи безобзирни покушаји...
Нови Сад, 14. августа 2015.
Демократска странка

Европска, аутономна и мултинационална Војводина се не може градити са СНС

Аутономна покрајина Војводина представља, због своје мултиетничности,...
Нови Сад, 12. августа 2015.

Контакт

Покрајински одбор ДС за Војводину

Адреса:
Булевар Михајла Пупина 28
21000 Нови Сад

Телефон:
021 2100 400, 557 563

E-mail:
vojvodina@ds.org.rs

Http:
www.vojvodina.ds.org.rs
www.facebook.com/dszavojvodinu

Друштвене мреже

Импресум

Званична интернет презентација
Покрајинског одбора Демократске странке
за Војводину
www.vojvodina.ds.org.rs

Контакт

Адреса:
Булевар Михајла Пупина 28
21000 Нови Сад
Тел. +381 (0)21 2100 400, 557 563

vojvodina@ds.org.rs
www.vojvodina.ds.org.rs
www.facebook.com/dszavojvodinu