Бројне познате личности гласаће за Демократску странку

Србија нема још четири године за губљење.

 • Плате и пензије грађана Србије најниже су у Европи. Грађани бирају између хране и лекова, а лече се путем СМС порука.
  Поражавајуће је да је Србија 2016. године, уз Македонију, најбеднија земља у Европи. Зато није чудо да је 100 хиљада наше деце напустило Србију у протекле четири године.
 • Кажу да је просечна плата у Србији 43.000 динара - да ли је то довољно за живот? Жене у Србији раде за 1.000 динара дневно, бедније су плаћене једино у Румунији. Србија се задужује толико да свако дете од рођења дугује 3.500 евра
 • Србија је преплављена незнањем и примитивизмом, лажним дипломама и плагијатима. Наставници и професори који образују нашу децу не могу своју породицу да изведу ни једанпут месечно на ручак. Понижени су, баш као и лекари, полицајци и многе друге професије. Пољопривредницима су три пута смањене субвенције и хапсе их кад се успротиве отимачини замље. Домаће фирме могу само да сањају о субвенцијама које примају страни инвеститори.

Ове неправде морамо исправити.
То можемо да урадимо 24. априла.
 • Вратићемо отете плате и пензије.
  Враћамо плате у просвети, здравству, војсци, полицији и култури на ниво пре смањења. Пензије се морају подићи на претходни ниво, а пензионери морају добити све што им је смањењем одузето. Већ смо их једном вратили, вратићемо их опет.
 • Млади да остану и раде у својој земљи.
  Сигуран посао за младе који заврше факултет. Обезбедићемо им посао и просечну плату у првој години рада, а након тога послодавца ћемо ослободити пореза. Сви послодавци који запошљавају младе имаће пореске олакшице.
 • Пољопривредници да живе од свог рада.
  Враћамо субвенције пољопривредницима. Пре четири године субвенције су биле три пута веће. Државно земљиште даваће се пољопривредницима на лицитацији, а не тајкунима по слободном избору. Раскидамо све уговоре који су склопљени а неповољни су за пољопривреднике.
 • Знање, струка и наука да воде главну реч.
  Нулта толеранција на корупцију у образовању, купљене дипломе, плагијате и факултете који не испуњавају основне стандарде. Изградићемо систем у ком талентована и сиромашна деца од најнижих разреда добијају помоћ и у ком успех деце неће зависити од могућности родитеља да им плаћају приватне часове.
 • Здравствена књижица да важи и у приватној и у државној ординацији.
  Болнице ће бити опремљене, уредне и модерне. Квалитетна здравствена заштита мора бити доступна свима, без обзира на то где живе.

Гласај сигурно, заокружи
Copyright © 2016 Živeti normalno. All Rights Reserved.