lat

Маја Виденовић

Посланица Демократске странке у Народној скупштини Републике Србије

Рођена је 30. априла 1979. године у Београду.

Основну школу и гимназију завршила је у Београду, где је и дипломирала на Правном факултету Универзитета у Београду, са просечном оценом 8,6.

Учествовала је у опозиционом раду још као гимназијалка, када је организовала средњошколске протесте 1996/97. године.

У Демократску странку се учлањује као студенткиња, фебруара 2000. године.

Била је чланица па непосредно изабрана потпредседница општинског одбора ДС Нови Београд, потпредседница градског одбора Демократске странке Београд, на XVIII Скупштини Демократске странке изабрана је за потпредседницу Демократске странке.

Била је шефица Информативне службе и уредница Интернет презентације Демократске странке.

Креирала је велики број политичких кампања, водила медија тимове, учествовала у креирању политика. Учествовала је као предавач на бројним специјализованим курсевима, радионицама исл, посебно из области односа са јавношћу, политичког маркетинга, политичке стратегије и организације политичких кампања.

Од 2004. до 2008. године била је одборница у СО Нови Београд и одборница у Скупштини града Београда. народна посланица у Скупштини Републике Србије била је у мандату 2008−2012. и 2012−2014. године.

На парламентарним изборима 24. априла 2016. године изабрана је за посланицу у Народној скупштини Републике Србије.

У свом посланичком раду посебно се бави људским правима и слободама, владавином права, слободом изражавања и медија, борбом против корупције, помирењем у региону.