lat

Саша Пауновић

Заменик председника Демократске странке. Председник општине Параћин

Основну и средњу школу је завршио у Параћину. 
Дипломирао је на Електронском факултету у Нишу 1995. године. 
Војни рок је одслужио у Крагујевцу 1996/97. године. 
У периоду од 1997. до 2000. године је радио у пројектном бироу "ПроАрт" као пројектант електроинсталација и као сарадник више различитих предузећа на пословима у вези са цртањем и пројектовањем уз помоћ рачунара. 
Од 2000. године је председник извршног одбора Општине Параћин, а од 2004. године председник општине и још увек је на тој дужности. 
Децембра 2009. године је изабран за председника Сталне конференције градова и општина (СКГО). Поново је на исту дужност изабран децембра 2011. године и на тој функцији је био до децембра 2013. године. Тренутно је члан председништва СКГО у име Општине Параћин. 
За свој рад је добио 2009. године награду НАЛЕД-а Реформатор године, а 2013. године и признање "Одговорно" Центра за истраживање, транспарентност и одговорност - ЦРТА за промовисање одговорности за јавно изговорену реч и транспарентан рад општинске управе. 
Члан је Демократске странке од јуна 1992. године. Више пута је био члан општинског одбора, обављао дужност председника окружног одбора, био члан Извршног одбора Демократске странке, од 2002. године председник општинског одбора Демократске странке у Параћину у више мандата. На изборној скупштини Демократске странке Параћин у новембру 2013. године је поново изабран за председника. У децембру 2010. године је изабран за члана председништва Демократске странке и ту је дужност обављао до 2012. године. Сада је председник ресорног одбора Демократске странке за локалну самоуправу и државну управу. 
Ожењен је Александром и има сина Алексу и ћерку Лену. 
Члан је Политичког савета Демократске странке од новембра 2016. године.
За потпредседника Демократске странке изабран је на изборној Скупштини ДС 2. јуна 2018. године.