lat

Најновије

Манојловић: Наш циљ је ред у држави
Потпредседница Демократске странке Татјана Манојловић синоћ је посетила Општински одбор ДС Пожега и разговарала са члановима и чланицама странке.

ДС Најава - КЗН Миодраг Гавриловић и Срђан Миливојевић (30.7.2021)
Потпредседник Демократске странке Миодраг Гавриловић и члан Главног одбора Демократске странке Срђан Миливојевић одржаће сутра, у петак (30. јула 2021. године), КЗН испред зграде Специјалног суда (Устаничка 29, Београд) са почетком у 10.00 часова.

Коцкар: Увођење плаћање такси ограничавање права грађана
"Режим Александра Вучића користи сваку прилику и измену закона да грађанима значајно отежа учешће у политичком животу, ако већ није у могућности да их потпуно искључи. Закон о референдуму и народној иницијативи требало би да омогући грађанима да се њихов глас чује, посебно онда када се не слажу са политичарима на власти, а не да омогући политичарима на власти да контролишу и ућуткају грађане," изјавила је портпаролка Демократске странке Алиса Коцкар.

Небојша Новаковић гост емсије "Политибиро"
Председник ПО ДС за Војводину Небојша Новаковић биће гост у емисији "Политбиро" која се емитује у петак (30.7.2021. госине) са почетком у 17.20 часова на РТВ.

Нема развоја са ловцима на субвенције
Ресорни одбор за привреду Демократске странке упозорава на то да више страних компанија које су отвориле своје фабрике у Србији сада разматра могућност да те погоне затвори, или значајно смањи број запослених.

Пауновић: Нова „бесплатна“ легализација због објеката нових тајкуна
Некадашњи председник општине Параћин и члан председништва Демократске странке, Саша Пауновић изјавио је данас да се најава нове, „још бесплатније“ легализације незаконито подигнутих објеката може тумачити једино као помоћ тајкунима и онима који су нелегално стечен новац улагали у некретнине подизане без грађевинске дозволе и као још један шамар државе онима који су градили поштујући закон.

Узалуд чекамо нову крваву кошуљу
Две вести стигле су готово истовремено – прокњижена је уплата Министарства здравља за лечење малог Гаврила и суд је одредио притвор возачу који је убио малог Стефана.

Манојловић пружила подршку нападнутим новинарима
Потпредседница Демократске странке Татјана Манојловић састала се данас са Дејаном Златановићем, главним и одговорним уредником новинске агенције Србин.инфо, како би у име Демократске странке пружила подршку новинарима и послала јасну поруку режиму Александра Вучића да новинари нису сами и да ДС неће дозволити да носе мете на леђима само зато што извештавају о активностима опозиције или се професионално баве истраживачким новинарством.

Један дан живота
Док се људи са инвалидитетом у свету боре за унапређење положаја и остваривање права на још вишем нивоу, у Србији се још нисмо изборили за то да нас друштво у коме живимо третира као равноправне грађане.

Устав и стварност: Чистоћа је пола здравља
Ево, има пар дана, не одвајам се од Устава. Много занимљиво штиво, свашта нешто врло концизно, јасно и недвосмислено казује. Шта је коме, како, када и зашто чинити.