lat

Најновије

Милијарде евра отете су најстаријима
Ресорни одбор Демократске странке за рад, запошљавање борачку и социјалну заштиту огласио се данас поводом Међународног дана старих особа и упозорио да је деценија власти Српске напредне странке највише коштала управо наше најстарије суграђане.

Надлежни да одмах реагују због претње смрћу функционеру демократа и његовој породици
Демократска странка обавештава јавност да је заменику председника страначког Извршног одбора Дарку Симићу и његовој породици преко друштвене мреже Твитер упућена експлицитна претња убиством!

ДС Крагујевац: „СНС да престане са злоупотребом школа и деце“
Активисти  СНС-а из неколико месних одбора у Крагујевцу, ових дана су се медијски похвалили и промовисали , тако што су објавили  заједничку фотографију са директорком ОШ „Свети Сава“ на Аеродрому. У својој самопромоцији изјавили су  да су поправили и заменили део школске ограде као и да су уређивали школско двориште.

ДС Најава - Протест "Жене, живот, слобода!" 29.9.2022. године
Махса Амини име је које смо сви добро запамтили. Масха Амини је брутално убијена млада жена у Техерану; убијена је због тога што није „правилно носила хиџаб“. Масха Амини је симбол отпора све репресивнијим ставовима према женама, према њиховом телу и слободама.

Београд тоне у хаос - угрожена безбедност Београђана
Аматеризам, нестручност и непрофесионалност у градској власти и јавним предузећима узимају данак. Под управом напредњачких кадрова, сцене комуналног хаоса, пожара на сплавовима и аутобусима, постали су у обичајен призор. Последњи у низу инцидената је данашњи случај аутобуса ГСП-а на линији 405 у Рипњу, који се у "шпицу" запалио и у потпуности изгорео. Само пуком срећом нико није страдао.

Влада Србије да не гура “теткице” у сиромаштво, него да их ослободи судских трошкова
Ресорни одбор Демократске странке за образовање захтева од Владе Србије да по хитном поступку усвоји одлуку којом ће се предшколске установе и школе обавезати да не потражују судске трошкове од "теткица", које су изгубиле судске поступке за наплату топлих оброка.

Позив на протестну шетњу 25. септембра: Буна против мафије – Стоп уништавању инфраструктуре
Протест грађана решених да се Савски насип сачува и врати грађанима наставља се и ове недеље, 25. септембра. Окупљање је у 15 часова на Савском насипу, код "Театра на Сави", у продужетку Нехруове. Позивамо све који су у могућности да дођу на Савски насип да заједно пружимо подршку Новобеограђанима.

Власт наставља праксу да од грађана крије одлуке о буџету
Свака локална самоуправа у Србији, а поготово највећа и најважнија – град Београд, дужна је да пре усвајања одлука о свом буџету претходно о том предлогу обавести и упозна грађане. Ова обавеза важи како за прву одлуку о буџету која се усваја обично крајем текуће године за следећу годину, тако и за све накнадне измене одлуке о буџету, такозване ребалансе.

Ракић: РТС дискриминише жене, срамотно је што нема преноса светског првенства
Народна посланица и заменица председника Демократске странке Драгана Ракић указала је данас на то да се однос Српске напредне странке према женама и родној равноправности огледа како кроз непостојање жеље да се жене оснаже и заштите од насиља, тако и кроз однос медија према женама.

Лутовац: Апсурдно је да формирање државотворног покрета најављују они који су потпуно урушили институције
Председник Демократске странке др Зоран Лутовац изјавио је у интервјуу за лист Политика да је апсурдно да формирање државотворног покрета најављују они који су потпуно урушили институције.