lat

Најновије

Седница Главног одбора Демократске странке
Седница Главног одбора Демократске странке биће одржана СУТРА, у суботу (23. октобра 2021. године), са почетком у 15 часова у Београду, у сали Kултурног центра "Влада Дивљан", Митрополита Петра 8.

Лутовац: У нелегитимном парламенту не може да се расправља о променама Устава
Председник Демократске странке (ДС) Зоран Лутовац саопштио је данас да неће учествовати на седници Одбора Скупштине Србије за уставна питања и законодавство на којој би требало да се води расправа о променама Устава Србије у области правосуђа, уз учешће представника ванпарламентарне опозиције.

Штрајк просветара је вапај за спас образовања у Србији
Демократска странка у потпуности подржава захтеве просветних радника и њихово право да ступе у штрајк упозорења. Према последњим подацима Републичког завода за статистику, просечна плата у образовању износи 63.204 динара и за око 1.500 динара је мања од просечне зараде у Републици Србији. Такође, просветни радници се са својим зарадама налазе скоро на самом дну листе просечних плата у јавном сектору, што ни са својим образовањем, ни са значајем посла који обављају – никако не заслу ...

Срђан Миливојевић: Мурал јачи од снајпера
Само што је осликан мурал посвећен Доктору Зорану Ђинђићу, убијеном председнику Демократске странке и првом демократски изабраном премијеру Србије од 1941. године, рука безумника га је оскрнавила. Да би безумље било веће, под окриљем мрака, измилевши из свог бубашвабарника, рука мржње и зависти, уз остале баљезгарије и изливе примитивизма написала је да је Зоран Ђинђић крвник радничке класе.

Нове мере у борби против пандемије су закаснеле и недовољне
Нове ’’мере’’ у борби против епидемије, које је донео тзв. Kризни штаб и о којима нас је јуче известила премијерка, представљају потпуно закаснелу, недовољну и чак и потпуно блесаву реакцију на ситуацију у којој се налазимо. Суочавамо се са катастрофалним последицама недостатка политичке воље да се пандемија коначно стави под контролу, па тако дневно имамо имеђу 50 и 60 умрлих, а преко 6.000 новозаражених.

Они су овде само због пара
Сећате се сцене из легендарног филма „Последњи круг у Монци“ у којој у италијанском ресторану седе Баки ( Јосиф Татић), Жабац (Предраг Ејдус) и Урке (Драган Николић)? У свету подземља важе посебна правила за оне који одраде посао или одлеже неко време за рачун „Породице“. Њихови најближи бивају материјално, финансијски и безбедносно збринути, а јуначко тамновање се третира као бенефицирани радни стаж уз максимални број прековремених сати који се великодушно исплаћ ...

Дан ослобођења Београда од фашизма
На данашњи дан заједно обележавамо 77. годишњицу ослобођења Београда од фашизма. Тог дана је снагом и животима извојевана битка за слободу нашег града и Београд најзад ослобођен из окова фашизма и нацистичке окупације.

Ђинђићев мурал поново мета напада
Нови мурал др Зорана Ђинђића на Платоу код Филозофског факултета поново је уништен само неколико дана након што је обновљен у заједничкој акцији Демократске странке и Покрета слободних грађана.

Нова афера градске власти: Узели опрему за снимање лица коју не смеју користити
Председник Градског одбора Демократске странке (ГрО ДС) у Новом Саду проф. др Вељко Kрстоношић изјавио је данас да куповина система за снимање лица и препознавања људи који посећују градске пијаце представља још једну велику аферу градске власти коју предводе Српска напредна странка, Социјалистичка партија Србије и Лига социјалдемократа Војводине.

Danilo Vučić sponzor Kapetana Dragana
Демократска странка обавештава јавност да је Драган Васиљковић, познатији као Kапетан Драган, гостујући на једној режимској телевизији, експлицитно изјавио да су му син председника Србије Александра Вучића и његови неименовани другови поклонили "џак са парама", стан и ауто када је изашао из хрватског затвора и дошао у Београд.