lat

Најновије

Лутовац подржао формирање Скупштине слободне Србије
Данас је на платоу испред Филозофског факултета симболично формирана Скупштина слободне Србије, која ће окупљати интелектуалце, активисте и грађане и на којој ће се водити расправа о свим важним питањима и проблемима. 

Zoran Lutovac - Konferencija za medije (najava, 14.7.2020)
Predsednik Demokratske stranke dr Zoran Lutovac održaće danas (14. jula 2020. godine) KZM ispred Cenralnog zatvora u Beogradu (Bačvanska 14) sa početkom u 18.00 časova. Tema konferencije biće nepravedno i protivzakonito hapšenje učesnika protesta i zahtev za njihovo momentalno oslobađanje.

Лутовац: Успели смо кад је Александар Обрадовић ухапшен, успећемо и сад
Испред Централног затвора у Београду данас је одржан протест, а окупљени су уз пароле „Слобода за све“, „Солидарност, не бруталност“, „Хапсите лопове, а не борце“, „Стоп насиљу“ и „Не може сузавац да спере вашу бруталност“ захтевали да се у најкраћем могућем року ослободе сви они који су ухапшени током или након протеста, који нису учествовали у нередима и који се још увек налазе у затвору.

Лутовац: Скуп испред Централног затвора јер власт туче и хапси недужне грађане
На данашњој конференцији за медије Савеза за Србију, председник Демократске странке др Зоран Лутовац изјавио је да је био непосредни сведок у најмање 3 случаја где поуздано може да тврди да је дошло до неоснованог привођења и хапшења и позвао је грађане да заједно покажу солидарност са својим суграђнима који су још увек неправедно у затвору. 

Скупштина је дом свих грађана, а не полицијска база и затвор!
Потпредседник Демократске странке Дејан Николић позвао је данас полицију да одмах напусти зграду Дома Народне скупштине и да "са собом поведе" све оне који су се претходних дана противзаконито "улогорили" у здању највишег представничког дома свих грађана Србије.

25 година касније: борба за истину и даље траје
Демократска странка се сећа и дубоко жали за жртвама у Сребрениции и оштро осуђује све покушаје негирања геноцида у заштићеној зони у и око Сребренице.

Лутовац: Ослободите мирне грађане, ухапсите хулигане!
Председник Демократске странке др Зоран Лутовац позвао је данас полицију да одмах на слободу пусти све грађане који нису учествовали у синоћним нередима у центру Београда, а који су приведени у насумичним хапшењима током вечери и после разбијања демонстрација. 

Николић: Вучић ће опет покушати да изазове сукоб на протесту
Потпредседник Демократске странке Дејан Николић изјавио је за Нова.рс да су започети протести против режима Александра Вучића у Београду и другим градовима широм Србије већ донели значајну корист за читаво друштво, јер су се у њих укључиле и млађе генерације које до сада, осим у оквирима неких екстремистичких група, углавном нису активно учествовале у политичком животу.

Лутовац: Није успео план режима да изазове сукобе међу грађанима који протестују
Председник ДС-а Зоран Лутовац изјавио је да "оно што је режим покушао у последња два дана да уради - не даје резултат". "Хтели су да изазивањем насиља дискредитују протесте против режима. Није им успело", оценио је Лутовац.