lat

Најновије

Форум жена Демократске странке осуђује свако насиље
Форум жена Демократске странке осуђује свако насиље у нашем друштву и тражи заштиту и подршку за све жртве, а посебно за жене, малолетнике и, уопште, све оне који су физички слабији и на било који начин у потчињеном положају у односу на злостављаче.

Форум жена Демократске странке осуђује свако насиље
Форум жена Демократске странке осуђује свако насиље у нашем друштву и тражи заштиту и подршку за све жртве, а посебно за жене, малолетнике и, уопште, све оне који су физички слабији и на било који начин у потчињеном положају у односу на злостављаче.

Петиција против уклањања Савског моста
Одлучне да не дозволе Српској напредној странци само да преко ноћи уклони један од симбола града Београда, демократе са Старог града покренуле су петицију против уклањања старог Савског моста.

Демократска омладина на скупу испред Председништва Србије захтевала од Александра Вучића да смени министра Вању Удовичића
Демократска омладина је данас, заједно са младима из Странке слободе и правде, испред Председништва Србије од Алексндра Вучића затражила да смени министра Вању Удовичића након низа афера које потресају министарство омладине и спорта.

Миливојевић: Ко је, због чега и по чијем налогу убио Оливера Ивановића?
Демократска странка на трећу годишњицу убиства Оливера Ивановића указује на поразну и застрашујућу чињеницу да виновници тог злочина још нису приведени правди. Штавише, у јавности нема никаквих назнака да власт у Србији предузима било какве конкретне и смислене активности на расветљавању овог злодела и откривању непосредних извршилаца и њихових помагача и налогодаваца. На годишњицу убиства човека кога су као непријатеља означили владајући режими и у Приштини и у Београду, Демок ...

Коцкар: Радничка права припадају свима који раде, у фабрици или на интернету
Радници на интернету се са правом буне и не одустају од својих права јер заслужују да држава ваљано регулише њихова права и обавезе, а не да се њима бави само онда када је потребно допунити државни буџет, без икаквог плана. То што представници државе неће да их приме чак ни на разговор, довољно говори о заинтересованости режима Александра Вучића да решава проблеме грађана и колико му је битан дијалог у друштву. 

Демократска омладина тражи оставку министра Удовичића, због низа афера
Демократска омладина тражи од министра Удовичића да поднесе хитну оставку због низа афера и изостанка одговора на исте. Након афере око Универзијаде – пребацивања 143 милиона динара на фантомску фирму и након ненаменски потрошених преко 20 милона евра у 2018. години (за шта је Демократска странка против министра поднела и кривичну пријаву), на десетине милиона динара су у последње две године, на конкурсима за омладину, дате фантомским и новооснованим удружењима. 

Ресорни одбор за здравство ДС: Због чега нам умиру колеге?
Број преминулих лекара, који се боре против Цовид 19 епидемије, у Србији расте сваким даном и већ је добио тешке и несагледиве размере. Као лекари, ми чланови Ресорног одбора за здравство ДС, не можемо да се не запитамо оно што се пита целокупна мислећа јавност ове земље, а то је: због чега нам умиру колеге?

Лутовац: Вучић није оптерећен моралом, законима и правдом
Ви сте суверени носиоци власти. Ви сте власт. Они које бирате су ваше слуге, а не ваши господари. Да бисте ваше животе променили на боље, потребно је да заједно променимо ову власт. Будимо мудри, храбри и солидарни. Не чекајмо да неко други уради наш посао. Морамо сами! Нема ко други. Уједињени можемо све - поручио је за Директно.рс Зоран Лутовац, председник Демократске странке.

Удовичић доделио преко 80.000 евра удружењу без запослених
Демократска омладина позива министра Удовичића да објасни по којим критеријумима је у претходне две године потпуно новом удружењу, без запослених, преко конкурса за стимулисање запошљавања младих – доделио преко 80.000 евра. Удружење „Тренинг центар Степа 2019“ је основано само месец и по дана пре расписивања конкурса Министарства омладине и спорта у 2019, и на том конкурсу је добило преко 40.000 евра. У 2020, исто удружење је од министра добило још већи износ.