lat

Најновије

Јака Демократска странка је у интересу грађана
Демократска странка наставља са унутрашњим реформама, које за циљ имају не само да ојачају ДС, него и целокупну опозицију, како би опозиционе политичке партије заједно са грађанима могле да доведу до промене режима. Наша је дужност да вратимо Србију у породицу европских држава у којима грађани живе слободно, без бриге да ли ће им сутра на врата закуцати извршитељи и да ли ће, уколико се разболе, у болници бити довољно лекара и кревета. У протеклих недељу дана приближили смо се том циљу з ...

Вучић годишњим задужењима од скоро милијарду и по евра уништава будућност младих у Србији
Ова власт јесте заиста прва у нечему, јесте истински рекордер – у брзини задуживања свих нас. Александар Вучић и Српска напредна странка су за девет година власти јавни дуг Србије повећали за више од 12 милијарди евра, што значи да су сваког грађанина ове државе задужили за преко 1.700 евра.

Група грађана Саше Пауновића интегрише се у ДС
Председништво Демократске странке једногласно је донело одлуку да се група грађана коју предводи Саша Пауновић интегрише у Демократску странку. Одлуку о интеграцији треба да верификује Главни одбор странке на својој првој наредној седници.

Марковић: Не дамо Добрињу, не дамо Пожегу!
„Представници режима ће рећи да је ово важна инвестиција која ће да омогући преко потребне послове, али није тако. Баш зато што је Пожега мала општина, ми морамо да спроведемо паметну стратегију развоја, а то значи да развијамо и субвенционишемо пољопривреду, туризам, гране индустрије које користе савремене технологије и оне које не загађују животну средину. Видимо да један по један регион почиње да се суочава са сличним изазовима и да је све више људи угрожено и зато нећемо дозволити д ...

Мартовски и априлски дани
Тешки су на овом тлу мартовски и априлски дани. Чини се да није лако разумети догађаје спаковане у последњих осамдесет година, изазивају помешане емоције – од поноса због непристајања до бола од губитака, од супротстављања лудилу до стида и туге због патњи других које је неко чинио у наше име, од исправног поступања до осећаја празнине, губитка сваког смисла и трагања у мраку пуних осамнаест година.

Манојловић: Слободна реч увек пронађе пут, нећете ућуткати слободномислеће људе
"Слободна реч увек пронађе пут, нећете ућуткати слободномислеће људе. Демократе оштро осуђују јутрошњи бруталан напад на радијског новинара Дашка Милиновића," поручила је председница Ресорног ДС за информисање, новинарка Татјана Манојловић.

Миливојевић: Режим се брани металним штанглама и укидањем пресуда
Укидање првостепених пресуда групи која је покушала да убије Борка Стефановића и нанела тешке повреде још двојици људи, представља очекиван епилог суђења у којем су на оптуженичкој клупи присталице, а оштећени политички противници, режима Александра Вучића.

Манојловић: Жене нису ту да ћуте и да трпе
Потпредседница Форума жена Демократске странке Татјана Манојловић позвала је данас на мобилизацију читавог друштва у борби против насиља над женама. Она је нагласила да за брзом реакцијом постоји прека потреба после нових наговештаја, али и већ потврђених информација о пријавама грађанки, да су жене широм Србије понижене, уцењене и изложене различитим облицима сексуалног насиља и узнемиравања. Како је истакла, пут за излазак из друштва насиља постоји, а први кораци на том путу су да се п ...

Интерес страних инвеститора испред интереса грађана
Уколико данас буде усвојен предлог измена Закона о рударству и геолошким истраживањима, режим Александра Вучића биће у могућности да произвољно одреди стопу пореза коју страни инвеститор у Србији треба да плаћа, да га ослободи обавезе прибављања сагласности на студију о процени утицаја на животну средину и да самостално одлучи о бројним другим погодностима, чиме ће и званично суспендовати правни поредак државе Србије и отети државу у потпуности из руку институција и грађана,“ изјав ...

ДС: О пољопривреди одлучују људи који нису никад ушли у њиву
Демократска странка (ДС) упозорила је данас да пољопривредници у Србији не могу да се ослоне на државу јер одлуке од којих зависи њихов опстанак доносе људи који нису никад ушли у њиву.