lat

Бојкот је наставак борбе


ПОДЕЛИТЕ:

На редовној седници Главног одбора Демократске странке, одржаној данас, председник ДС др Зоран Лутовац је на почетку излагања подсетио да је 15. септембар Дан демократије. Ни данас, ни сутра, у Србији нема демократије, зато је задатак и обавеза ДС да доследном борбом оствари тежње и слободарске и еманципаторске наде.

Лутовац је сумирао седам година владавине Александра Вучића, називајући их катастрофалним.

- Србија је после 7 година аутократија, заробљено друштво и живи се неупоредиво лошије него раније, констатовао је Лутовац и илустровао показатељима о сиромаштву, неједнакости и емиграцији.

- Политичка култура је на најнижим гранама, нема политичке и правне одговорности, нема поделе власти, медији нису слободни, а право је инструмент оних који владају - рекао је председник ДС.

У условима непостојања социјалног дијалога, радници све теже живе. Политичке слободе и политичка култура је на свакодневном удару власти. Толеранција и пристојност била је и биће обележје деловања и садржај залагања ДС.

Радимо у оквиру СзС на промени околности које су изразито негативне. Имали смо искуства из властите прошлости и дужни смо из тога извући поуке, а не саплитати се, враћати и лутати погрешним путем, закључио је Лутовац.

Говорећи о предстојећим изборима, председник Демократске странке је изнео хронологију у формирању става о изборима, о различитим начинима којима се покушало изборити за поштене и слободне изборе, као услов свих услова. Поновио је да се није априорно одбацивао ниједан став и опредељење, но, да режим интензивном медијском кампањом која се често претвара у хајку, узурпацијом институција и суспензијом права не оставља простора за другачији одговор од БОЈКОТ КАО СРЕДСТВО, ОН НИЈЕ САМ СЕБИ ЦИЉ, ВЕЋ ДЕЛОТВОРНО СРЕДСТВО ПРИТИСКА. МОРАМО БИТИ ПРЕЦИЗНИ, БЕЗ КАЛКУЛИСАЊА. ЈАСНО И ОДГОВОРНО. ОДЛУКУ ДОНОСИМО НА ВРЕМЕ И ОНА МОРА ДА БУДЕ ЈАСНА, НЕДВОСМИСЛЕНА И ПРАВОВРЕМЕНА - изјавио је Лутовац.

Од ДС зависи има ли бојкота или не, од ДС зависи да ли ће избори бити поштени и слободни - био је недвосмислен др Зоран Лутовац у представљању тромесечног Извештаја о раду.

Ово није одлука проистекла јуче, данас, ово је одлука која већ годину дана сазрева, указао је Лутовац позивајући чланове да донесу одлуку којом доказују да јавне, опште интересе ставе изнад појединачних.

Информативна служба ДС

ПРАТИТЕ НАС

Постани члан

КАТЕГОРИЈЕ