lat

Да месне заједнице служе грађанима, а не властима


ПОДЕЛИТЕ:

Демократска странка (ДС) позива грађане Новог Сада да у недељу 13. јуна изађу на изборе за савете месних заједница и гласају за нестраначке кандидате. Посебан позив упућује се становницима Телепа, Лимана, Детелинаре и других делова града у којим су се грађани боље организовали и у којим има више кандидата које нису подметнуле Српска напредна странка (СНС) и друге партије из градске власти. Месне заједнице треба да служе грађанима за артикулисање њихових интереса и потреба у локалној средини, а сада су претворене у испоставе СНС-а. Избори који се одржавају у недељу могу бити пут којим ће грађани преузети контролу над оним што им у демократским друштвима и припада.

 

Председник Градског одбора ДС у Новом Саду проф. др Вељко Крстоношић поновио је данас да градска организација ДС-а ни на који начин не учествује у изборима за савете месних заједнице и нагласио да демократе више неће поновити грешку коју су и сами правили мешајући се у изборе за локалне савете. Он је додао да је добро и то што се ни остале странке демократске опозиције не мешају у ове изборе и све их позвао да исти став задрже и после промене градске власти.

"Ми не учествујемо на изборима за савете месних заједница, али имамо обавезу да јавно укажемо на свако кршење закона и злоупотребу од стране власти. Важно је да грађани знају да су Српска напредна странка и њени сателити једине политичке организације које учествују на изборима за савете месних заједница. Месне заједнице, међутим, треба да воде људи који имају и идеје како да живот у свом крају учине бољим и воље да се за своје идеје боре, а не партијски послушници Милоша Вучевића и његовог друштва из Градске куће," истакао је Крстоношић.

Информативна служба ДС

ПРАТИТЕ НАС

Постани члан

КАТЕГОРИЈЕ