lat

Демократе на ЕУ изборима у Стокхолму


ПОДЕЛИТЕ:

На позив Социјалдемократске странке Шведске и Међународног центра Улоф Палме, потпредседница Демократске странке Драгана Ракић и менаџер изборне кампање Игор Јојкић, имали су прилику да у Стокхолму, са лица места прате изборе за ЕУ парламент.

Број слика: 5

ГАЛЕРИЈА СЛИКА

Тродневни семинар је био прилика да се размене искуства везана за вођење изборних кампања и прокоментаришу актуелна политичка дешавања у Европи. Осим представника Демократске странке, семинару су присуствовали и представници социјалдемократских странака из Северне Македоније, Босне и Херцеговине, Албаније и Белорусије. Једна од тема о којој се разговарало са представницима Министарства спољних послова Шведске и члановима ЕУ парламента јесте проширење Европске уније и став Шведске по том питању, као и о социјалдемократској политици Шведске и њеним приоритетима у ЕУ. Полазници семинара су се упознали и са стратегијом и организацијом избора за ЕУ парламент, а једним делом су и сами активно учествовали у кампањи.

"Представнике Министарства и Парламента смо информисали о актуелној политичкој ситуацији у Србији, о последицама аутократског режима Александра Вучића, о потпуној блокади медија, о шестомесечним протестима, о уједињењу Демократске странке... Такође смо им рекли да борба за слободне медије и слободне и поштене изборе у Србији неће бити лака, али ми од те борбе не одустајемо, јер желимо да попут Шведске и у Србији избори буду празник демократије, а не сумрак људских права", рекла је потпредседница ДС Драгана Ракић.

Учесници међународног семинара дали су и активан допринос изборној кампањи Социјалдемократске странке Шведске учествујући у акцији "од врата до врата" и разговарајући са грађанима Стокхолма о важности избора за ЕУ Парламент. На дан избора, били су ангажовани као посматрачи. Избори у Шведској за ЕУ Парламент су протекли у најбољем реду, нису забележене никакве неправилности.

Информативна служба ДС

ПРАТИТЕ НАС

Постани члан

КАТЕГОРИЈЕ