lat

ДС: ТРИБИНА ПОД ЛИПОМ


ПОДЕЛИТЕ:

Србија – земља афера без епилога, назив је трибине Разговори под липом, која је одржана испред просторија Градског одбора Демократске странке у Ваљеву.

Број слика: 2

ГАЛЕРИЈА СЛИКА

Гости трибине били су Миодраг Гавриловић, потпредседник ДС-а и Саво Манојловић, председник Удружења за заштиту уставности и законитости.

Потпредседник ДС-а, Миодраг Гавриловић, у изјави за медије, наглашава да је тешко издвојити пет, шест, или десет афера и рећи – оне су најважније.

“Једна од најважнијих, ипак је једна која од раније потреса образовни систем, јер се дипломе дају људима тако што они купују. За мене је то једна озбиљнија афера, него Јовањица, зато што ће то оставити последице на људе који иду у школу и који се образују. Имаћете људе који имају диплому и који ће предавати неко своје знање, а шта ће им говорити ако су те дипломе купили. Друга афера је Јовањица јер је недопустиво да се у Европи деси да постоји највећа плантажа марихуане под окриљем власти, наравно и Савамала која руши право на приватну својину. То су ствари које буквално ударају у темеље слободарског друштва, у темеље државе и демократије. Морамо да кажемо ко је убио Оливера Ивановића, ко је убио Цвијана, ко је киднаповао одборнике Демократа у Врбасу и ставио у гепек, па се 10 дана није знало где се они налазе, потом ко је тукао кандидате за председнике странке и нападао ин у Владимирцима 2016 године. Тешко је издвојити шта је ту најважније.”

Гавриловић додаје је афера Kрушик скандал, због кога се Србија налази на црној листи људи који прате на који је начин из ове државе, у наше име, дистрибуирано оружје земљама којима је забрањена продаја. У ту аферу су уплетени људи из врха власти, тако да она осликава оно шта они јесу.

На трибини су приказане пројекције појединих афера које су последњих неколико година потресале државу.

Информативна служба Демократске странке.

ПРАТИТЕ НАС

Постани члан

КАТЕГОРИЈЕ