lat

Фабрика лажи кошта дупло више од фабрике хране


ПОДЕЛИТЕ:

Одакле властодржцима право да задужују државу и грађане са новим кредитима којима купују стварање улeпшане слике стварности и политике која се води, истовремено остављајући без подстицајних средстава, материјалних улагања и помоћи предузећа која су могла обезбедити својим запосленима егзистенцију и укупан развој?

Ко изузев Александра Вучића и његових страних саветника мисли да је оправдано, морално и правно утемељено улагање у медијску контролу? Телеком Србија, чији је већински власник држава постао је власник 100 одсто удела другог по величини кабловског оператера у Србији, чији је власник високо позиционирани функционер СНС. Због непристајања да у било чему не буде први и једини, Александар Вучић је беневолентно прешао преко својих прокламација, погазио економске принципе и подастро јавни интерес.

Подсећамо да ово није прва злоупотреба у располагању јавним новцем у јавним кампањама и није први атак на слободу и независност медија и вероватно није последњи пример раскорака између нормативног и стварног, али јесте видљива, опомињућа и бесрамна. Држава очито не излази из медија, већ их укрупњава и храни саопштењима, претвара програмску у страначку политику.

Некада су деца учила у школама да ПКБ може да прехрани земљу, Вучић сада деци нуди ријалитије, коцкање са будућношћу и себе, а ПКБ који у власништву има: 20 000 хектара најплодније земље, 8.000 хектара шума и годишњу производњу од 65.000.000 литара млека поклања сумњивим фирмама чије је оснивачки капитал 100 динара. Земља која се опредeли за произвoдњу лажи а затире производњу хране, осуђује себе на неизвесну будућност.

Информативна служба Демократске странке

ПРАТИТЕ НАС

Постани члан

КАТЕГОРИЈЕ