lat

Формиран Савез за Србију у Зајечару


ПОДЕЛИТЕ:

Синоћ је у Зајечару формирана локална организација Савеза за Србију – Зајечар, а главни циљ будућег политичког рада јесте ослобађање овог града од погубне власти Српске напредне странке и других интересних група, повезаних искључиво личним а не јавним интересима.

Број слика: 9

ГАЛЕРИЈА СЛИКА

Након оснивања Савеза за Србију, пре нешто више од 2 месеца у Београду, као највећег опозиционог блока у Србији, и локалне организације странака оснивача Савеза су кренуле са формирањем Савеза на локалу.

Србија је данас дубоко подељена земља… осуде, увреде, претње, пропаганда, уцене… то су данас средства којим се режим користи, а циљ је само један - што дужи опстанак на власти. Последица и производ таквог политичког деловања је Србија као земља понижених, осиромашених, намучених и уплашених грађана, земља младих који Србију напуштају, земља мајки и очева који у сузама испраћају своју децу, немоћни да их у њој задрже.

Наш Зајечар, град у којем живимо и на који смо поносни, данас је на ивици амбиса. Спремни смо и истрајни да то променимо - вечерас Зајечар почиње да се буди – порука је са оснивачке конвенције Савеза за Србију – Зајечар.

Основно питање грађана широм Србије данас је ЗАШТО Савез за Србију. Савез за Србију јер смо схватили позив грађана на уједињење. Савез за Србију зато што смо заједно јачи. Савез за Србију зато што морамо зауставити одлив људи из нашег града. Савез за Србију зато што морамо вратити наду и осмех на лица људима. Савез за Србију зато што морамо зауставити пропадање Зајечара. Зато што је савез за Србију једина алтернатива власти Српске напредне странке, зато што једини јасно и гласно кажемо НЕМА САРАДЊЕ СА НАПРЕДЊАЦИМА НИ НА ЈЕДНОМ НИВОУ – поручио је Милош Стојадиновић, председник Градског одбора Демократске странке!

Стојадиновић је додао да има људи који сматрају да странке више нису популарне, оснујте групу градјана – поручују нам, па зар барем нама Зајечарцима није јасно да су групе грађана у нашем граду биле предворје преваре бирача и уласка у СНС.

Људи зар ћемо дозволити да нас поново преваре, да се куну да их интересује само локал. Па како човеце може да те интересује само локал када се 60,000 радно способних људи годишње исељава из Србије, када нашим вредним сељацима смањују субвенције са 14,000 на 4 хиљаде динара, када држава легализује криминал, заједно смо на црној листи за прање новца заједно са Ираком, Етиопијом, Сиријом, када је здравствени систем у расулу, а ускору нећемо имати ко да нас лечи! Како човеце можеш размишљати само локално када урушавају школски систем и уводе дуално образовање да би нам деца као робови у пеленама радила за минималац инвеститора који добија субвенције док домаћи привредници седе у запећку, када нам државу убијају.

Ко у овом фашистицком режиму каже да мисли само локално или је у договору или планира да се договори са режимом. Па не може да се пред изборе буде опозиција а онда удје у СНС, то је превара!!! Нећемо да нам се понови онај који це да клечи и моли Вучића за Зајечар, ми не желимо да клечимо, желимо нормалан живот достојан човека у 21. Веку – закључио је Стојадиновић.

Повлачимо се пред онима који трују нашу децу,наше људе,који нас понижавају, јер желимо да живимо поштено од свог рада. Можемо ли, браћо и сестре, да станемо на пут режиму чији је циљ, искључиво опстанак на власти. Можемо!!! Крајње је време да се припремимо за борбу, без сумње, без повлачења, а то можемо једино ако подржимо један јак савез. Савез за Србију, Савез за Зајечар – истакла је Соња Милутиновић – секретар Градског одбора Двери.

Видите, сви смо ми различити, многи би рекли чак неспојиви. Суштински нисмо исти, али све нас муче исти проблеми и неправде, сваког становника Зајечара, села, околине, сваког становника наше земље. Заједничким снагама можемо да спроведемо реалан и остварив програм за Зајечар. Зајечар и даље има најбоље људе који ће тај програм спровести у дело. Људе који су пре свега домаћини, одговорни, вредни, поштени, људе који немају укаљану прошлост, људе који када дају реч, стоје чврсто иза ње – закључила је Милутиновићева.

После низа година некомпетентног и бахатог управљања нашим градом, дошли смо до презадуженог буџета, немогућности сервисирања основних потреба грађана, лошег здравственог система, посрнуле привреде, лоше инфраструктуре. У ближем окружењу имамо изузетно успешне општинске управе а знатно мање по ресурсима, значи могуће је... Функционисање града се свело на то да ли постоји нека “веза” са републиком и одакле да се удели да би се преживело – истакао је Милош Величковић, председник Градског одбора Народне странке.

Локални намети су велики и стално се повећавају, што је парадокс с обзиром да су грађани све сиромашнији. У погледу изласка из кризе актуелна власт нема идеја и знања. Потребно је изградити суштинску самоуправу са транспарентним трошењем новца грађана где одлучивање неће зависити од шачице људи или једног човека – закључио је Величковић.

Немања Вељковић, најмлађи председник синдиката у Србији, синдиката Слога Горење Зајечар, поручио је да је српски радник понижен од стране страних инвеститора,од стране наше државе и ове власти и да је зато синдикат Слога као најборбенији раднички синдикат један од оснивача Савеза за Србију.

Желим да се пробуде сви радници и сви они који су у страху,који још увек мисле да су сами и који још увек ћуте, скривају се и гуше у проблемима, желим да се сви заједно боримо за боље сутра – додао је Вељковић.

Време је за буђење младих радника, време је за буђење свих нас. Када нешто хоћемо, то и можемо. Зато морамо да променимо овај систем у фабрикама, градовима, држави - јер је све то повезано. А да би променили нешто, морамо од нечега и кренути. Хајдемо сви да кренемо од нечега и успећемо, верујте - верујте у себе! На нама је да се боримо за то, за будућност свих нас и оних после нас. Не да бежимо, јер наша маса, слога и заједништво је нешто што нам нико не може одузети – закључио је Вељковић.

(Извор: Градски одбор Демократске странке Зајечар)

ПРАТИТЕ НАС

Постани члан

КАТЕГОРИЈЕ