lat

ГрО ДС Зајечар упутио позив градоначелнику да хитно сазове седницу Савета за здравље


ПОДЕЛИТЕ:

Представници Градског одбора Демократске странке у Зајечару упутили су градоначелнику Зајечара Бошку Ничићу позив да хитно предузме мере у складу са законским овлашћењима и сазове у најскоријем року седницу Савета за здравље и Штаб за ванредне ситуације. Циљ седница односи се на предузимање неопходних превентивних мера заштите становништва од могуће заразе новим Корона вирусом.

„Као првенствено одговорни људи и одборници Скупштине града Зајечара, позивамо Вас да у најскоријем могућем року, у складу са својим законским овлашћењима градоначелника, хитно сазовете Савет за здравље града Зајечара и Штаб за ванредне ситуације у циљу предузимања неопходних превентивних мера заштите становништва од могуће заразе новим Корона вирусом.

Имајући у виду да је до овог тренутка у Републици Србији забележено укупно 24 потврђених случајева заражених овим вирусом, те да још увек нису јасне све епидемиолошке и клиничке карактеристике болести, препоручљиво је предузимање што хитнијих мера за сузбијање епидемије, а првенствено превентивних мера за спречавање или ублажавање преношења инфекције“, наводи се у саопштењу ГрО Демократске странке зајечар.

Одборници Скупштине града Милош Стојадиновић, Драгана Рашић, Саша Јовановић и Борислава Тошић упутили су молбу градоначелнику да у циљу превентивног деловања заштити здравље грађана Зајечара и предузме следеће мере и препоруке:

Обезбеђивање потребног броја дезинфекционих средстава и свих других потребних средстава које ће у најскоријем могућем року градске службе дистрибуирати у институције, јавна предузећа, установе, јавни превоз, поште, банке;

Што хитније обавити и координисати дезинфекцију дечијих вртића, основних и средњих школа на територији града;

Организовати посебну службу за надзор над извршавањем горе поменутих мера;

Апеловати на грађане да приликом организовања приватних догађаја као што су славе, свадбе, крштења и сличне манифестације са већим бројем људи, исти буду организовани у складу са одлуком која се односи на јавне скупове;

Обавештавати грађане о извештајима са седница и препорукама стручњака путем званичног сајта града, као и других средстава јавног информисања;

Обавештавање грађана који имају симптоме које изазива коронавирус да се уместо одласка у домове здравља или болнице, одмах обрате дежурним епидемиолозима на неки од унапред одређених телефона;

Организовати координацију градских служби са надлежним здравственим институцијама на територији града Зајечара

Размотрити овлашћења из Члана 105. став 1. и 2. Закона о основама система образовања и васпитања који се односе на обуставу рада образовних институција у нашем граду.

„Имајући у виду чињеницу да су поједине локалне самоуправе у Србији већ предузеле одговарајуће мере у вези са новонасталом ситуацијом, овим путем Вам се обраћамо у најбољој намери, а у заједничком интересу да се свака врста ризика сведе на минимум“, закључује се у саопштењу.

Милош Стојадиновић, председник ГО Демократске странке и одборник у Скупштини града Зајечара

Драгана Рашић, потпредседница ГрО Демократске странке и одборник у Скупштини града Зајечара

Саша Јовановић, одборник у Скупштини града Зајечара

Борислава Тошић, одборник у Скупштини града Зајечара

Извор: zajecaronline.com

ПРАТИТЕ НАС

Постани члан

КАТЕГОРИЈЕ