lat

Људска права Рома у Србији се и даље брутално крше


ПОДЕЛИТЕ:

Реагујући на видео снимак десничарских организација објављен на интернету Демократска странка најоштрије осуђује брутално кршење Устава Србије и отимање имовине грађанки и грађана Србије од стране самозваних десничарских парaмилиција и појединаца. У Србији једино институције могу да на основу судских пресуда одузимају имовину грађана. Оно што смо упозоравали се дешава, да се подстичу десничарске организације да преваспитавају и угрожавају људске животе.

Ово је још један начин застрашивања и дискриминације свих Рома у Србији као најугроженије заједнице. Тражимо од надлежних државних органа али и међународних организација да хитно реагују и спрече дивљање десничаркских парамилиција.

Власт у Србији, након рушења у Савамали, паљења кућа и аутомобила новинара, напада истих тих парамилиција на новинаре... наставља да подстиче и толерише незаконите поступке разних десничарских организација. Упозаравали смо и упозоравамо да је толерисање сваке врсте насиља недопустиво и да сценарио хушкања људи на људе зато што институције не раде свој посао неће проћи. Престаните са таквом политиком насиља, злочина и страха јер сте ви одговорни за сваки нови напад.

Демократска странка заједно са саборцима и партнерима свакодневно ради на изградњи једне другачије Србије у којој ће људска права свих бити заштићена а насилници који себи дају за право да самостално деле правду тамо где им је и место. Увек ћемо подизати глас да заштитимо све оне који се у овој земљи осећају угрожено.

ПРАТИТЕ НАС

Постани члан

КАТЕГОРИЈЕ