lat

Лутовац: Ценимо подршку Европе, наставак мисије неопходан


ПОДЕЛИТЕ:

Председник Демократске странке др Зоран Лутовац одговорио је председнику Партије европских социјалиста (ПЕС) Сергеју Станишеву, захвалио му се на подршци и позвао представнике Европског парламента да наставе своју мисију у Србији, у циљу стварања услова за слободне и поштене изборе.

Лутовац је истакао да сви чланови Демократске странке и он лично искрено цене подршку коју им пружају Станишев и ПЕС "у овим изазовним временима" и позвао заједницу европских социјалиста и социјалдемократа да подрже наставак мисије представника Европског парламента (ЕП) који посредују у преговорима о изборним условима.

Према речима председника Демократске странке др Зорана Лутовца, даље ангажовање европских посредника је неопходно будући да је "Србија у дубокој политичкој кризи".

"Владајућа странка изазива напетости у друштву које су постале озбиљна безбедносна претња и које нас доводе у велики ризик од унутрашњих сукоба. У потпуности разумем Вашу забринутост због одлуке о бојкоту избора, али у ситуацији када нема ни минималних услова за одржавање демократских избора и када избори представљају претњу по здравље грађана - другачија одлука није ни била могућа. Стога би било веома важно када би Партија европских социјалиста подржала наставак мисије представника ЕП у стварању услова за слободно изјашњавање грађана и одлагање избора у Србији," навео је Лутовац у свом писму.

ПРАТИТЕ НАС

Постани члан

КАТЕГОРИЈЕ