lat

Манојловић пружила подршку нападнутим новинарима


ПОДЕЛИТЕ:

Потпредседница Демократске странке Татјана Манојловић састала се данас са Дејаном Златановићем, главним и одговорним уредником новинске агенције Србин.инфо, како би у име Демократске странке пружила подршку новинарима и послала јасну поруку режиму Александра Вучића да новинари нису сами и да ДС неће дозволити да носе мете на леђима само зато што извештавају о активностима опозиције или се професионално баве истраживачким новинарством.

Наиме, на јучерашњој конференцији за медије Демократске странке, на којој су Татјана Манојловић и Срђан Миливојевић говорили о блиским везама организованог криминала и врха Српске напредне странке и затражили да Александар Вучић поднесе оставку и преда се тужилаштву, на новинара је просута вода са прозора седишта Српске напредне странке. Новинар и опрема, срећом, нису страдали, али јасна порука режима је пренета.

Без слободних медија нема ни слободне државе и слободних грађана, и зато Демократска странка инсистира на заштити новинара, у првом реду оних који су сталне мете режима јер свој посао обављају професионално и у складу са кодексом, а међу којима су не само Србин.инфо, него и КРИК, и БИРН, и Н1, и многе друге медијске куће. У јавном је интересу да новинарима омогућимо да наставе да истражују и извештавају, како о напретку случаја у вези са кланом Веље Невоље, тако и о бројним другим аферама режима Александра Вучића, и зато морамо заједно да се држимо и свим новинарима пружимо заштиту јер је јавност њихова најбоља одбрана од напада режима.

Информативна служба Демократске странке

ПРАТИТЕ НАС

Постани члан

КАТЕГОРИЈЕ