lat

Манојловић: Све учесталији напади на новинаре последица су Вучићеве хајке против медија


ПОДЕЛИТЕ:

Потпредседница Демократске странке (ДС) Татјана Манојловић осудила је нападе на новинаре телевизије Н1 који су извештавали са синоћног скупа у Београду на којем се наводно протестовало против глобализације и обавезне вакцинације.

Она је као инспираторе напада означила председника Србије Александра Вучића и остале људе из власти који већ годинама уназад отворено и безобзирно оптужују телевизију Н1 и њене новинаре да су некакви страни плаћеници који раде против државе Србије и српског народа. Према њеним речима, хајка против независних медија коју води председник Србије је „симптом“ његовог односа према медијима уопште, о којем сведочи и скандалозна изјава о томе како је наводно „молио своје страначке колеге да опозицији дају РТС“, као да је Радио телевизија Србије његово приватно власништво.

Напад на новинара Филипа Ђурића, који је погођен јајетом, те ометање „живог“ преноса са лица места и спречавање новинарке Вање Ђурић да се укључи у телевизијски програм, указује на идеолошке и друге везе неких учесника тог скупа са владајућим режимом.

„Право новинара да слободно извештавају је апсолутно и неповредиво и свако угрожавање тог права је недопустиво. Уколико им се при том угрожава и физички интегритет, односно безбедност, онда је то посебан разлог за сваку осуду и реакцију. За сваку осуду је и Вучићева изјава о 'давању РТС-а опозицији' и моје лично мишљење је да ту изјаву треба да осудимо и одбацимо сви ми који радимо у систему Радио телевизије Србије,“ нагласила је Татјана Манојловић.

Потпредседница ДС-а Татјана Манојловић је посебно истакла да је главни слоган синоћног скупа „Слобода или ништа“ украден од Демократске странке, која под тим слоганом већ годинама уназад учествује и позива на протесте против садашње власти. На тај начин се такође помаже владајућем режиму, јер се ефектна порука компромитује и њена „оштрица“, са домаће власти, преусмерава на страну заверу. „Kад саберемо чињенице да су учесници скупа протествовали против неких апстрактних глобалиста и заговорника вакцинације, али не и против конкретне спреге власти и криминала која је као хоботница својим пипцима обавила Србију, те да су у односу према новинарима верно опонашали вођу режима, можемо закључити само то да тај режим и поједини организатори скупа нису само идеолошки блиски, већ да су повезани и на друге начине“, додала је Татјана Манојловић.

Информативна служба Демократске странке

ПРАТИТЕ НАС

Постани члан

КАТЕГОРИЈЕ