lat

Марковић: Не дамо Добрињу, не дамо Пожегу!


ПОДЕЛИТЕ:

„Представници режима ће рећи да је ово важна инвестиција која ће да омогући преко потребне послове, али није тако. Баш зато што је Пожега мала општина, ми морамо да спроведемо паметну стратегију развоја, а то значи да развијамо и субвенционишемо пољопривреду, туризам, гране индустрије које користе савремене технологије и оне које не загађују животну средину. Видимо да један по један регион почиње да се суочава са сличним изазовима и да је све више људи угрожено и зато нећемо дозволити да се исти сценарио понови и у Пожеги,“ изјавио је Мишо Марковић, председник Општинског одбора Демократске странке Пожега.

Информација да на територији неколико села општине Пожега започињу геолошка истраживања која би на крају могла да резултирају отварањем рудника озбиљно је и са разлогом узнемирила јавност и велики број становника не само Пожеге, већ и целе Србије. Након заједничке конференције опозиционих партија у понедељак, данас је организован и протест грађана у Добрињи, и сада је већ јасно да грађани, забринути због могућег озбиљног загађења и девастације животне средине, неће немо посматрати како режим распродаје и уништава природна богатства Србије.

„Наша обавеза је да о животној средини разговарамо са грађанима који имају моћ да мењају те одлуке и у чијем интересу политичари треба да делују. Нећемо дозволити ниједан потез режима који ће угрозити наше здравље и здравље наших потомака и са разлогом не верујемо у обећања власти да ће водити рачуна о интересу грађана јер смо већ много пута видели да сваки пут када постоји финансијски интерес, власт стаје уз страног инвеститора, нимало не марећи за грађане, нашу земљу, воду и ваздух,“ закључио је Мишо Марковић.

Општински одбор Демократске странке Пожега

ПРАТИТЕ НАС

Постани члан

КАТЕГОРИЈЕ