lat

Милош Стојадиновић: За вртиће НЕМА ПАРА, али има 5 МИЛИОНА за кума Бошка Ничића!


ПОДЕЛИТЕ:

Милош Стојадиновић, председник Градског одбора Демократске странке и одборник Коалиције „Победа за наш град - Др Ненад Ристовић“ оштро је критиковао предлог трећег допунског буџета града Зајечара и одлуку да се као приоритет одреди завршетак радова на градском стадиону! 

Ко је одговоран за стадион, ко је уговорио те послове? упитао је Стојадиновић, а у наставку излагања дао и одговор: 

Па градоначелник Бошко Ничић! Његов кум је изграђивао стадион, његов кум је изграђивао пијацу, његов кум је изграђивао халу спортова у Котлујевцу! Све оно што је спорно у граду Зајечару радио је кум Бошка Ничића или фирма Колубара и сад јој поново дајемо 5 милиона! - истакао је Стојадиновић. 

Не желим да се бавим демагогијом, али чињенично стање у зајечарским вртићима је да деца немају бојице, немају фломастере, нема чак ни папира за писање! Васпитачице нас моле да донесемо ИСКРИШЋЕНЕ ПАПИРЕ да би деца имала на чему да пишу и цртају! 

Када ћемо добити финасијски извештај Гитаријаде и уговоре које је склапао „ЦЕКИТ“ - упитао је Стојадиновић! 

Схватите већ једном да немате више права да причате она власт - ова власт, ви сте сви сада Српска напредна странка! 

Милош Стојадиновић је оптуижио власт Српске напредне странке предвођену градоначелником Бошком Ничићем да има СРАМАН ОДНОС према медијима и да се ту ради о чистом РЕВАНШИЗМУ! 

Само да вас подсетим, у претходном мандату Бошка Ничића, од 2008 до 2012 године, за медије се издвајало 30 милиона динара сваке године, дакле док је медије у граду држао Саша Мирковић, другар Бошка Ничића, за медије је тада било пара! напоменуо је Стојадиновић. 

Поставља се питање зашто су сада медији мање важни него претходних неколико година, и да ли то смањење средстава има везе са критикама које су медији претходних дана упутили на рачун градске власти? 

Шта су то медији страшно урадили у последње време? - упитао је Стојадиновић. 

Поставили су питање да ли је граду који има 2,2 милијарде динара дуга потребно у овом тренутку раскопавање улице Николе Пашића и поновно асфалтирање. Питали су да ли је нормално да средства предвиђена за летње одржавање путева оду на сређивање Попове плаже, да ли је то ненаменско трошење новца? Тражили су финансијски извештај Гитаријаде и уговоре које је ЦЕКИТ склопио у вези тога… 

Ја мислим да медији имају права да питају све оно што се тиче грађана Зајечара! - истакао је Стојадиновић. 

Без обзира какво је моје мишљење о медијима у Зајечару, морам да вас подсетим, да је препорука Владе Србије да се за информисање из буџета града годишње мора издвојити око 2% новца, што би са нашим нереалним буџетом требало да износи 46 МИЛИОНА ДИНАРА. 

С обзиром да смо небројено пута указивали на то да је буџет нереалан, и да не би смео да буде већи од милијарду и 300 милиона динара, реална цифра за медије на годишњем нивоу требало би да буде око 26 МИЛИОНА ДИНАРА а како видимо у образложењу ви планирате да на конкурсу доделите само 2,7 милиона - додао је Стојадиновић и поновио да сматра да се ту ради о чистом реваншизму! 

(Извор: www.zajecaronline.com) 

ПРАТИТЕ НАС

Постани члан

КАТЕГОРИЈЕ