lat

Неопходно помирење у региону


ПОДЕЛИТЕ:

Демократска странка јучерашње изрицање пресуде Радовану Караџићу сматра битним за суочавање са прошлошћу, утврђивање одговорности и стварање претпоставки за грађење будућности без хипотеке прошлости.

Пресудом се утврђује појединачна одговорност и доказује да српски народ, колективно, не носи кривицу за учињене злочине. То пружа сатисфакцију жртвама и наду свима који се боре за хумане идеале слободе, мира и разумевања. Управо ту лежи одговорност нас, појединаца и странака, друштва у целини да у периоду који је пред нама онемогућимо ревизионистичка тумачења, националистичку реторику и насиље према неистомишљеницима. Цео регион бременит је проблемима и враћање у прошлост која раздваја може само продубити кризу у односима. Демократска странка осуђује сваку релативизацију пресуде и позива актуелну власт и Александра Вучића да престане са кампањом представљања ратних злочинаца као хероја.

Демократска странка је свима, пре свега младима слала увек поруку да једино истина, правда и разумевање воде сигурним путем у будућност и надамо се да ће сви политички субјекти у региону принципијелно водити борбу за вредности на којима почива модерни свет и прогресивно човечанство.

Информативна служба Демократске странке

ПРАТИТЕ НАС

Постани члан

КАТЕГОРИЈЕ