ћир

Neophodno pomirenje u regionu


PODELITE:

Demokratska stranka jučerašnje izricanje presude Radovanu Karadžiću smatra bitnim za suočavanje sa prošlošću, utvrđivanje odgovornosti i stvaranje pretpostavki za građenje budućnosti bez hipoteke prošlosti.

Presudom se utvrđuje pojedinačna odgovornost i dokazuje da srpski narod, kolektivno, ne nosi krivicu za učinjene zločine. To pruža satisfakciju žrtvama i nadu svima koji se bore za humane ideale slobode, mira i razumevanja. Upravo tu leži odgovornost nas, pojedinaca i stranaka, društva u celini da u periodu koji je pred nama onemogućimo revizionistička tumačenja, nacionalističku retoriku i nasilje prema neistomišljenicima. Ceo region bremenit je problemima i vraćanje u prošlost koja razdvaja može samo produbiti krizu u odnosima. Demokratska stranka osuđuje svaku relativizaciju presude i poziva aktuelnu vlast i Aleksandra Vučića da prestane sa kampanjom predstavljanja ratnih zločinaca kao heroja.

Demokratska stranka je svima, pre svega mladima slala uvek poruku da jedino istina, pravda i razumevanje vode sigurnim putem u budućnost i nadamo se da će svi politički subjekti u regionu principijelno voditi borbu za vrednosti na kojima počiva moderni svet i progresivno čovečanstvo.

Informativna služba Demokratske stranke

PRATITE NAS

Postani član

KATEGORIJE