lat

Николић: Пошто су посадили мржњу, поделе и насиље, нека сада жању бојкот


ПОДЕЛИТЕ:

О разлозима напуштања највишег законодавног тела, атмосфери насиља која се незадрживо шири и подстиче, генези урушавања институција и обесмишљавања демократских тековина, као начинима на који власт врши уплив и контролу изборног процеса, разговорало се на трибини Савеза за Србију у Ваљеву.

- Аутократија се не ствара тако што неко направи пар погрешних корака и лоших одлука – констатовао је Дејан Николић, потпредседник Демократске странке и народни посланик, уз напомену да се она не успоставља случајно, већ да је последица озбиљне стратегије и сурове акције.

Навео је да је Парламент био пример томе. Дебата је и раније била жива. И раније је долазило до инцидената, али су се они увек завршавали на нивоу инцидента, описао је Николић. Последњих 7 година се не ради о инцидентима, већ о плану уништавања институција који је у основи стратегије стварања аутократаког режима, јасан је у оцени Николић.

У погледу перспективе евентуалног дијалога о самим изборним условима, потпредседник Демократске странке не гаји илузије.

- Не знам да је неки аутократа пристао на изборне услове који су га касније оборили са власти. Зато не мислим да ће пристати да поштују законе. Они не знају како да победе у нормалним изборним условима. Навикли су да опозиција на изборима има везане руке и ноге и повез преко очију, приметио је Николић и додао:

Па, пошто су посадили мржњу, поделе и насиље, нека сада жању бојкот!

Бојкот отвара врата до фер избора. У случају избора под њиховим условима та врата би била затворена још минимум 3 године, до председничких избора 2022.

- Изборни дан који ћемо бојкотовати мора да буде и снажан почетак другог дела организоване кампање која треба брзо да доведе до поновљених избора. Успех зависи од спремности свих опозиционих организација и појединаца да политичке интересе подреде заједничком циљу – став је Дејана Николића који је позвао грађане да наставе са протестима и отпором актуелној власти.

ПРАТИТЕ НАС

Постани члан

КАТЕГОРИЈЕ