lat

Новаковић: Насилна је власт, а не грађани и опозиција


ПОДЕЛИТЕ:

Председник Покрајинског одбора Демократске странке Небојша Новаковић осудио је синоћњи инцидент на протесту "Један од пет милиона" у Новом Саду када су на колону бачене стаклене чаше и покушан физички обрачун са учесницима, и затражио од новосадске полиције да одмах објави све чињенице у вези са тим догађајем.

Током синоћњег протеста у центру града тројица младића из баште једног кафића бацали су стаклене кригле на колону демонстраната, након чега их је полиција привела.

Новаковић је од полиције затражио да истинито обавести јавност о мотивима напада на мирне грађане који протестују против власти, и оценио да је "управо власт насилна, а не грађани и опозиција".

"У свим досадашњим случајевима насиља над грађанима и опозицијом, показало се да су нападачи повезани са садашњом влашћу, а оклевање полиције да синоћ реагује у ситуацији када је претила опасност да напад у којем су учествовала тројица мушкараца прерасте у сукоб ширих размера, само појачава сумње да није реч о изолованом инциденту", оценио је он у писаној изјави.

Додаје се да је у нападу могло да настрада и једно дете што, према мишљењу војвођанског ДС-а, додатно обавезује државне органе на брзо и професионално поступање како би сви кривци за тај напад били примерено кажњени.

Новаковић је оценио да је садашња власт "у најмању руку инспирисала синоћно насиље" у центру Новог Сада, јер већ дуго води "кампању таргетирања и дискредитовања свих људи који другачије мисле и своје ставове се не боје да јавно искажу".

Упозорио је на то да се слични или још опаснији инциденти могу наставити, јер је "очигледно да владајући режим на све начине покушава зауставити протесте".

Новаковић је честитао учесницима протеста на присебности коју су показали и спречили сукоб ширих размера.

"Режимска фабрика лажи свакодневно производи безброј неистина о насиљу на протестима Један од пет милиона и људима који у њима учествују, а истина је заправо то да се насиљем служе само присталице режима. Државни органи, међутим, дужни су да штите све грађане, па и оне који су против власти, али то синоћ у Новом Саду нису показали", оценио је Новаковић.

Извор: Бета

ПРАТИТЕ НАС

Постани члан

КАТЕГОРИЈЕ