lat

Новаковић: Радови са Кином три пута скупљи од радова са ЕУ


ПОДЕЛИТЕ:

„У исто време када режим Александра Вучића рекордно задужује грађане Србије узимајући кредит како би финансирао изградњу путева чије су цене барем дупло веће него реалне и ангажујући најчешће кинеске фирме, сличан процес одвија се и са изградњом железница. Као што нисмо одустали од борбе за истину када је у питању изградња Фрушкогорског коридора, нећемо одустати ни од откривања других мутних послова СНС-а, јер смо свесни да режим бира послове скоро искључиво на основу коруптивног потенцијала,“ изјавио је Небојша Новаковић, председник Покрајинског одбора Демократске странке.

Колико су процедуре и транспарентност битни показује нам и пример изградње пруге која ће спојити Србију и Северну Македонију, кренути из Београда и бити дуга чак 340 километара. Како ће део финансирања пројекта преузети Европска унија, поштовање правила и процедура Европске уније биће неопходно, и зато ће изградња Србију коштати 1.2 милијарде евра, док ће ЕУ бесповратним средствима учествовати у покривању трошкова са барем 600 милиона евра.

„С друге стране, видимо како је режим склопио договор са Кином ради изградње пруге између Новог Сада и Београда, пруге од свега 86 километара која ће да кошта невероватних 705 милиона евра, а најављена је и пруга Нови Сад-Суботица која ће нас коштати скоро милијарду евра. Кина, на основу међудржавних споразума, преузима све више послова у Србији, цене неоправдано расту и све се више удаљавамо од Европске уније. Такви потези ће нас скупо коштати, како финансијски, тако и политички, а највећу цену платиће грађани Србије,“ закључио је Небојша Новаковић.

Информативна служба Демократске странке

ПРАТИТЕ НАС

Постани члан

КАТЕГОРИЈЕ