lat

Основан Форум пензионера Демократске странке у Вршцу


ПОДЕЛИТЕ:

Вршац, 28. јула 2017. 

Општински одбор ДС у Вршцу основао је Форум пензионера. За председника је изабран Александар Мак, заменици су Бранислава Јоксимовић и Константин Самуилов, а секретарка је Љубица Блануша

Форум пензионера бавиће се унапређењем положаја пензионера у друштву и остваривањем права у складу са европским стандардима. Положај пензионера се нарочито погоршао од новембра 2014. када је извршено противуставно смањење пензија у износу од 5 до 25 посто и обустављено редовно годишње усклађивање. 

Зато је прва акција коју покреће Форум пензионера на територији читаве Србије акција „Од ПИО фонда до Стразбура“. Ова акција има три циља: да се правним путем поништи Закон о привременом уређивању начина исплате пензија; враћање пензија на ниво пре смањена и враћање свих одузетих делова пензија са законом предвиђеном каматом, као и усклађивање пензија са степеном инфлације и растом БДП-а за протекле три године. 

„Тим адвоката Демократске странке ову акцију спроводи бесплатно за све своје чланове, симпатизере и све грађане који нам се обрате и желе да покрену правни поступак за обарање срамног Закона о привременом уређивању начина исплате пензија. Ако треба ићи ћемо до Стразбура по правду, нећемо одустати. Не пристајемо на понижења којима смо свакодневно изложени од стране актуелне власти. Зато позивамо све пензионере заинтересоване за ову акцију да дођу у просторије Демократске странке у Вршцу како би добили детаљније информације“, рекао је новоизабрани председник Форума пензионера Александар Мак

„Демократе су 2000. године већ једном вратиле народу оно што има је било одузето. Тада је претходна власт дуговала народу много што-шта: пензионерима - годишњи износ пензија, народу - стару девизну штедњу као и дуговања која је држава имала према иностранству. Урадићемо то поново, вратићемо народу оно што им СНС свакодневно отима“, истакла је др Татјана Вешовић, председница Општинског одбора ДС Вршац. 

Општински одбор ДС Вршац 

ПРАТИТЕ НАС

Постани члан

КАТЕГОРИЈЕ