ћир

Osnovan Forum penzionera Demokratske stranke u Vršcu


PODELITE:

Vršac, 28. jula 2017. 

Opštinski odbor DS u Vršcu osnovao je Forum penzionera. Za predsednika je izabran Aleksandar Mak, zamenici su Branislava Joksimović i Konstantin Samuilov, a sekretarka je LJubica Blanuša

Forum penzionera baviće se unapređenjem položaja penzionera u društvu i ostvarivanjem prava u skladu sa evropskim standardima. Položaj penzionera se naročito pogoršao od novembra 2014. kada je izvršeno protivustavno smanjenje penzija u iznosu od 5 do 25 posto i obustavljeno redovno godišnje usklađivanje. 

Zato je prva akcija koju pokreće Forum penzionera na teritoriji čitave Srbije akcija „Od PIO fonda do Strazbura“. Ova akcija ima tri cilja: da se pravnim putem poništi Zakon o privremenom uređivanju načina isplate penzija; vraćanje penzija na nivo pre smanjena i vraćanje svih oduzetih delova penzija sa zakonom predviđenom kamatom, kao i usklađivanje penzija sa stepenom inflacije i rastom BDP-a za protekle tri godine. 

„Tim advokata Demokratske stranke ovu akciju sprovodi besplatno za sve svoje članove, simpatizere i sve građane koji nam se obrate i žele da pokrenu pravni postupak za obaranje sramnog Zakona o privremenom uređivanju načina isplate penzija. Ako treba ići ćemo do Strazbura po pravdu, nećemo odustati. Ne pristajemo na poniženja kojima smo svakodnevno izloženi od strane aktuelne vlasti. Zato pozivamo sve penzionere zainteresovane za ovu akciju da dođu u prostorije Demokratske stranke u Vršcu kako bi dobili detaljnije informacije“, rekao je novoizabrani predsednik Foruma penzionera Aleksandar Mak

„Demokrate su 2000. godine već jednom vratile narodu ono što ima je bilo oduzeto. Tada je prethodna vlast dugovala narodu mnogo što-šta: penzionerima - godišnji iznos penzija, narodu - staru deviznu štednju kao i dugovanja koja je država imala prema inostranstvu. Uradićemo to ponovo, vratićemo narodu ono što im SNS svakodnevno otima“, istakla je dr Tatjana Vešović, predsednica Opštinskog odbora DS Vršac. 

Opštinski odbor DS Vršac 

PRATITE NAS

Postani član

KATEGORIJE