lat

Подршка Европских социјалиста Лутовцу и Демократској странци


ПОДЕЛИТЕ:

Председник Партије европских социјалиста (ПЕС) Сергеј Станишев поручио је у писму упућеном др Зорану Лутовцу да се "не могу толерисати" покушаји преузимања Демократске странке "нелегитимним, па чак и нелегалним средствима", те позвао председника Лутовца и Демократску странку (ДС) да преузму водећу улогу у процесима европских интеграција у Србији.

Станишев је у свом писму истакао како је Демократска странка доказала да је посвећена "пројекту европске интеграције и демократије" и посебно нагласио да борба за демократију, слободу, једнакост, мир и правду у Србији "последњих година није била лака". Због тога су, према речима Станишева, још значајнији напори које Лутовац и ДС улажу у тој борби.

"Са великом забринутошћу смо примили вести о нелегалном покушају преузимања Демократске странке у кључним тренуцима пре парламентарних избора у Србији. Не могу се толерисати покушаји нарушавања унутарстраначке демократије нелегитимним, или чак и нелегалним средствима. Стојимо чврсто уз вас у вашој борби за демократију и солидарност и охрабрујемо вас да преузмете водећу улогу у европској интеграцији ваше земље, на основама наших заједничких вредности," наведено је у писму које је председник ПЕС-а Сергеј Станишев упутио председнику ДС-а др Зорану Лутовцу.

У писму се констатује да је у Србији последњих година нарушена демократија, да нема медијских слобода и да је држава "на различите начине заробљена", али и задржава резерва према одлуци опозиције да бојкотује предстојеће изборе. Станишев подсећа на то да је Демократска странка већ дуги низ година придружена чланица ПЕС-а у којој се европски социјалисти и социјалдемократе заједно боре за уједињену Европу и њене основне вредности. "Заједно са свим сестринским странкама боримо се за прогрес и бољу Европу," поручио је између осталог у свом писму др Зорану Лутовцу председник Партије европских социјалиста Сергеј Станишев.

ПРАТИТЕ НАС

Постани члан

КАТЕГОРИЈЕ