lat

Подршка Грађанског демократског клуба Зорану Лутовцу


ПОДЕЛИТЕ:

Србија је данас земља сиромаштва, понижености, безнађа и прогона слободномислећих грађана. Уништавање институција довело је до нестајања њеног правног и цивилизацијског поретка, а успостављена аутократија постала је опасност за опстанак државе.

Кроз своју визију нормалне и модерне државе Србије, државе у којој се поштују сва људска права и слободе, Демократска странка је настојала да око себе окупља храбре и пристојне људе, спремне да своју жељу за демократским вредностима преточе у широк фронт отпора девијацијама у нашем друштву. Снага Демократске странке почива на јасним циљевима и интегритету, које уноси у грађанску борбу против аутократских режима. Без такве Демократске странке и храбрих грађана, немогуће су друштвене и политичке промене у Србији.

Јака Демократска странка, као глас слободарске и грађанске Србије, увек је била опасност за сваког аутократу. Због тога се и данас Демократска странка налази под интензивним нападима режима Александра Вучића.

Ми, доле потписани, пружамо подршку Зорану Лутовцу као председнику странке. Сматрамо да је он остао веран изворним вредностима око којих је, пре три деценије, поново изграђена ова политичка снага. Преузео је вођење Демократске странке након што је она, у недавној прошлости, доживела низ политичких пораза и платила цену изневерених очекивања грађана. Преузимање одговорности за развој странке у оваквом тренутку сведочи о дубокој свести о томе шта је задатак Демократске странке – повезивање са грађанима и борба за њихове интересе у српском друштву. Својим интегритетом вратио је Демократску странку на место стожера окупљања свих политичких снага у борби против аутократије, направио кораке ка уједињењу и оснаживању странке и обновио наде грађанске јавности у снагу пристојне Србије. Окупљањем нас, нестраначких личности у Грађански демократски клуб, господин Лутовац добио је групу жестоких критичара са различитим мишљењима, никада уздржаних у дискутовању потеза и одлука које он сам или Демократска странка доносе. Уважавање и промишљање сваког нашег аргумента, без наметања ауторитета председника странке, говори о снази његовог карактера и суштинском разумевању правог функционисања демократије.

Данас стајемо у одбрану таквих квалитета у политичком животу Србије, такве личности на челу Демократске странке. Сматрамо да напади на Зорана Лутовца представљају покушаје да се поништи нова нада грађана у политику Демократске странке.

Стати уз Зорана Лутовца данас питање је грађанске и демократске свести и честитости.

Гордана Матковић

Драгор Хибер

Биљана Стојковић

Ђорђе Павићевић

Весна Ракић Водинелић

Чедомир Чупић

Вида Петровић-Шкеро

Душан Петричић

Сњежана Миливојевић

Жарко Требјешанин

Драгољуб Бакић

Зоран Радовановић

Танасије Маринковић

Данило Шуковић

Божидар Андрејић

Саво Манојловић

Војин Ракић

Љубомир Јацић

Гојко Божовић

Сузана Игњатовић

Игор Гинзберг

Гаљина Огњанов

Драгољуб Поповић

Милорад Ђурић

Горан Радојев

Вељко Крстоношић

Бошко Благојевић

Миклош Биро

Срђан Цветковић

Александра Боснић Ђурић

Радмила Недучин

Горан Васић

Мирјана Војиновић Милорадов

ПРАТИТЕ НАС

Постани члан

КАТЕГОРИЈЕ