lat

Посланице ДС, Марјановић и Виденовић - “Ко, по чијем налогу и чиме инспирисан од новинара прави мете?”


ПОДЕЛИТЕ:

Народне посланице Демократске странке Весна Марјановић и Маја Виденовић затражиле су хитну реакцију полиције, Тужилаштва за високотехнолошки криминал и свих надлежних органа поводом опасних напада на новинарке и новинаре.

Монтирани снимци којима се цртају мете на истраживачким новинарима Цинс-а, Бирн-а и Крик-а, посебно таргетирање новинара Слободана Георгијева као страних плаћеника и издајника су напади чије су поруке и потписи познати, а последице плаћене животима.

Шта још треба да се деси да престане недопустиво насиље и агресија којом се од независних новинара прави опозиција коју треба ућуткати.

У дану у коме је објављено да је Србија пала за 14 места на Светском индексу медијских слобода за 2019. годину и да је Србија, под влашћу председника Александар Вучића, за пет година постала место у коме новинарство није безбедна професија, у тишини пролазе напади на новинаре, што је драматична потврда те неслободе.

Због тога је важно да ови напади, који прецизно прате мете које су таргетиране од стране политичара, буду најхитније истражени.

Од пресудне је важности да се коначно, осим непосредних извршилаца, пронађу и санкционишу налогодавци и инспиратори.

Надлежни државни органи су дужни на хитан и недвосмислен одговор на питање - ко, по чијем налогу и чиме инспирисан од новинара прави мете.

Информативна служба Демократске странке

ПРАТИТЕ НАС

Постани члан

КАТЕГОРИЈЕ