lat

Прекинути са принудним исељењима грађана


ПОДЕЛИТЕ:

Грађани окупљени данас нису успели да спрече насилно исељење породице Аксентијевић, из стана у ул. Булевар Арсенија Чарнојевића 52А/3 у Новом Београду.

Демократска странка сматра срамним и по последицима трагичним истовременим грађењем Потемкинових села и разграђивањем породичних домова. Принудна исељења нису и не могу бити само породична драма. Свакодневицу ове земље чине шпалири уцењених људи који чине декор представе о лажној будућности и истински у болу и гневу окупљени грађани који бране права својих комшија, пријатеља и суграђана. Ниједно исељење, ниједна одлука, судска или друге инстанце не може и не сме резултирати тиме да лица погођена исељењем постану бескућници. Како је могуће да се брзина, снага и јачина исказује само у случајевима за чије је адекватно решење потребно само слуха, воље и знања. Председник државе води монологе или у фингираној полемици делегитимизира саговорнике, истиче своје оцене на Правном факултету и хуманост пред камерама, никада, међутим, није настојао да стварни проблем и реалну муку људи које је његово “златно доба” оставило без дома и имовине, реши.

Посебно је проблематично што се селективно примењују законске одредбе, ефикасност доказује на погрешним примерима и на нецелисходан начин. За једног талентованог, уметности окренутог младића и пожртвовану мајку није се могао наћи модус. Само кратковида и плиткоумна власт, огрезла у корупцији, може да окрене леђа свима који од ове земље мало траже, а пуно јој дају својим радом, стварањем и поштењем.

Информативна служба Демократске странке

ПРАТИТЕ НАС

Постани члан

КАТЕГОРИЈЕ