lat

Ракић: И Стејт Департмент упозорава да Србијом влада организовани криминал


ПОДЕЛИТЕ:

У званичном документу Стејт департмента и америчке амбасаде у Београду, који је недавно објављен, налази се упозорење путницима да не путују у Србију због ковида и организованог криминала. Наводи се да је насиље повезано са организованим криминалом и спортским догађајима у Србији постало уобичајено.

"Док режим огрезао у организованом криминалу пропагандном машинеријом грађане Србије уверава како смо лидери у свему, па и у борби против пандемије, наша држава под оваквом влашћу је постала тачка на планети која се избегава. Док напредњачка власт прави спотове у којим се други, трећи или четвти пут слави победа над корона вирусом, ми смо држава са најлошијим, катастрофалним последицама пандемије у Европи, држава у којој рејтинг председника вреди више него здравље и животи грађана. Док се мафијашка власт непримерено и вулгарно широм Србије поиграва са националним симболима, наша држава постаје чувена по организованом криминалу који је највећа претња уставном поретку и грађанима," изјавила је потпредседница Демократске странке Драгана Ракић.

У Србији постоји огроман број горућих проблема из разних области, од екологије, здравља, до непостојања демократских институција, који живот чине све тежим. Али, ниједан од тих животно значајних проблема се не може решити докле год Србијом влада организовани криминал.

"Не смемо дозволити да се наша држава претвори у латиноамеричку диктатуру у Европи. Због тога је јако значајно да се сви друштвени актери, све опозиционе снаге и грађани Србије уједине у борби против мафије, јер је то кључно питање опстанка наше државе," поручила је Драгана Ракић.

Информативна служба Демократске странке

ПРАТИТЕ НАС

Постани члан

КАТЕГОРИЈЕ