lat

Ракић: Режим Александра Вучића одговоран за пораст нетолеранције, мржње и физичких обрачуна међу грађанима


ПОДЕЛИТЕ:

Заменица председника Демократске странке Драгана Ракић изразила је забринутост што Србија дочекује још један Међународни дан толеранције као дубоко нетолерантно и подељено друштво. За овако високи степен нетолеранције у нашем друштву, која чак прелази у мржњу и физичке обрачуне међу грађанима, Драгана Ракић сматра да је крив сам врх актуелне власти, на челу са Александром Вучићем.

"Месецима уназад сведочимо о државном пројекту оживљавања авети прошлости као што је давање медијске и сваке друге подршке самозваном Kапетану Драгану, убици Звездану Јовановићу, осуђеним ратним злочинцима Војиславу Шешељу и Ратку Младићу, десничарским неофашистичким групама попут Левијатана и некаквих народних патрола. С друге стране, посебно забрињава пораст насиља и нетолеранције према женама у политици. У уређеним, демократским земљама је незамисливо да неидентификована лица приводе активисткиње или да високи функционери странке на власти вређају жене из опозиције називајући их кокошаркама," изјавила је Драгана Ракић.

Демократска странка је више пута до сад упозоравала и домаћу и страну јавност да режим Александра Вучића из дана у дан крши људска и мањинска права, да је промотер говора мржње и насиља, да влада свеопште безакоње па самим тим цветају криминал и корупција, да се политички неистомишљеници сатанизују и проглашавају за државне непријатеље.

"Демократе ће заједно са грађанима наставити борбу за слободно, толерантно и демократски уређено друштво, друштво у коме ће се неговати дијалог, уважавати право на другачије мишљење, подстицати јавна дебата о свим важним друштвеним питањима. Борићемо се и изборити за Србију која ће поново бити сигурно и добро место за живот," закључила је заменица председника демократа.

Информативна служба Демократске странке

ПРАТИТЕ НАС

Постани члан

КАТЕГОРИЈЕ