lat

Ракић: У СНС-у ништа није европско - ни правац, ни политика, ни речник


ПОДЕЛИТЕ:

Министарка за европске интеграције Јадранка Јоксимовић показала је у свом последњем саопштењу да, нажалост, не разуме да је постојање Министарства за европске интеграције само форма, а да је суштина у ономе што министарство ради или не ради. Резултати рада којима министарство може да се похвали од самог оснивања до данас су занемарљиви и Србија је све даља од чланства у ЕУ уместо да му се приближава.

„Последњи Извештај Европске комисије који указује да Србија у протеклих годину дана није направила никакав помак на путу европских интеграција, не може се бранити саопштењима министарке Јоксимовић. Потребна су нам дела, искрене намере, а не саопштења и медијски спин како је Српска напредна странка преузела политику Демократске странке. Демократска странка је искрено посвећена европским вредностима и интеграцијама, а у Српској напредној странци ништа није европско. Ни правац, ни политика, ни речник! Таква је и држава и то пише и у извештају,“ изјавила је Драгана Ракић.

Демократска странка се нада да у Министарству за европске интеграције ипак постоје људи који разумеју нову методологију и којима је јасно да Србија у овом тренутку не испуњава ни основне критеријуме, а о додатним да и не говоримо, и да је нужно да у најкраћем могућем року предузме неопходне кораке и врати се на европски пут.


Информативна служба Демократске сранке

ПРАТИТЕ НАС

Постани члан

КАТЕГОРИЈЕ