lat

Ракић: Усвојеним буџетом просветари ће од наредне године имати реално мање плате


ПОДЕЛИТЕ:

Заменица председника Демократске странке Драгана Ракић изјавила је да је буџетом за 2022. годину предвиђено да плате просветних радника у наредној години буду реално ниже него на почетку 2021. године. 

Наиме, Скупштина Републике Србије усвојила је јуче буџет којим је предвиђено повећање плата у образовању од само 7%, а како је годишња инфлација у октобру текуће године достигла већ ниво од 6,6% и највећа је у последњих 10 година, јасно је да ће пораст цена током ове године надмашити планирано повећање зарада у образовању.

Демократска странка подсећа јавност да су и сада плате у образовању ниже од просечне зараде у Републици Србији и међу најнижима у јавном сектору.  Овом одлуком о буџету за 2022. годину актуелна власт ће довести све запослене у образовању у још лошију финансијску ситуацију. Тако је Српска напредна странка још једном показала да јој је образовање „последња рупа на свирали“.

„За образовање у 2022. години ће бити издвојено опет испод 4% БДП-а, што је значајно нижи проценат БДП-а од оног којег за образовање издвајају земље Европске уније“, каже Драгана Ракић, заменица председника Демократске странке.  „Наставља се политика уништавања образовања, јер Српска напредна странка зна да већина учитеља, наставника и професора нису њихови гласачи. Због тога Демократска странка позива све просветне раднике, али и грађане Србије да сву снагу усмере у циљу промене ове штеточинске власти. Након тих промена, Демократска странка обећава да ће за њу образовање бити најважнија тема у Србији,“ додала је Драгана Ракић.

Информативна служба Демократске странке

 

ПРАТИТЕ НАС

Постани члан

КАТЕГОРИЈЕ