lat

Саобраћајна гужва у Београду решава се бољом линијом за метро


ПОДЕЛИТЕ:

Демократска странка предлаже новом градоначелнику да раскрсти са досадашњом праксом својих страначких колега. Уместо предлога и мера које буџетска средства гурају у џепове ,,приватника" или само скидају одговорност са власти, нека свој мандат отпочне конкретним мерама којима се држава неће измицати испред проблема које ставља на терет грађана.

Да уместо скандалозних захтева, попут оног којим је претходна гарнитура 1. фебруара 2019. наручила мишљење Министарства финансија и којим је право на надокнађивање трошкова за долазак и одлазак са рада ускратила бициклистима и пешацима, пређе на конкретна решења као што су улагање у квалитетан и безбедан бициклистички транспорт. Да врати метро линију Београђанима и то ону која ће заиста растеретити град саобраћајних гужви, која треба да повезује Миријево и Земун, а за коју пројекат већ постоји.

У граду који нема метро, обилазницу, организован јавни превоз и уређену инфраструктуру за алтернативна превозна средства, постоји низ решења које је могуће применити, а да буду у складу како са правим потребама грађана тако и са уштедом новца из буџета града.

Зато Демократска странка још једном позива новог градоначелника да напусти лошу праксу избегавања одговорности којом жели да загађење ваздуха (на које саобраћај утиче око 6%) реши забраном вожње кроз центар града без сувозача.

Информативна служба ГрО ДС Београд

ПРАТИТЕ НАС

Постани члан

КАТЕГОРИЈЕ