lat

Службе безбедности морају (са)знати ко шаље дојаве о бомбама


ПОДЕЛИТЕ:

Демократска странка позива службе безбедности Србије да у истрази поводом серије дојава о подметнутим бомбама у Београду, али и још неким градовима, затраже помоћ партнерских држава и организација које имају веће искуство са сајбер нападима. 

Последње дојаве о подметнутим бомбама очигледно нису појединачни инциденти, већ смишљена кампања која изазива узнемирење грађана, онемогућава редован рад полиције и ремети живот и рад у главном граду, а наше државне институције и организације нису до сад показале да су стању да се саме одупру овим нападима. Реч је изузетно великом проблему пред којим не можемо затварати очи и који се ургентно мора решавати, нарочито када су размере такве да су под ударом и најосетљивије категорије становника - деца и болесници на апаратима, у здравственим установама.

Демократска странка позива највише државне званичнике да се бар у овој ситуацији не баве својом политичком пропагандом и подметањем непроверених гласина, а поготово да не шире панику која проблем може учинити само тежим. Власт бар у овом случају не сме без икаквих доказа етикетирати наводне инспираторе и нагађати мотиве напада, поготово због тога што се једнако снажан мотив за притисак на Србију и њене грађане може наслутити и на супротној страни од оне на коју премијерка Ана Брнабић и поједини министри упиру прстом. Политикантски "спинови" представника режима неће решити очигледан проблем, баш као ни партијски кадрови постављени на руководећа места у домаћим безбедносним службама, већ само стручни професионалци уз помоћ својих страних колега са искуством у претњама из сајбер простора.

ПРАТИТЕ НАС

Постани члан

КАТЕГОРИЈЕ