lat

Студенти се боре за истину, Бујошевић за наставак лажи


ПОДЕЛИТЕ:

У знак солидарности и подршке студентима који су одважношћу, смелошћу и истрајношћу извојевали победу и омогућили да се бар на Универзитету аутономија не доводи у питање признавањем плагијата и упливом политике, а који у режимским медијима доживљавају бруталне осуде и материјализовану претњу судским репресијама од стране Драгана Бујошевића, директора јавног медијског сервиса, данас је СзС одржао КЗН испред зграде РТС.

Указујући на значај и смисао залагања за слободу, др Зоран Лутовац, председавајући СзС, посебно важним је оценио активности младих, учених људи који нису из себичних порива супротставили се систему, већ желећи да створе боље услове на Универзитету и земљи, што је општи интерес данас.

- Окупили смо се овде да се солидаришемо са студентима које РТС и држава третирају као хулигане и кримналце, а они су ти који су у првим редовима борбе против криминала и лажи које сервира ненародна власт преко јавног сервиса, истакао је Лутовац и нагласио да се студенти боре за аутономију Универзитета, они са осталим грађанима протестују месецима и уместо да их позову у студио да им дају прилику да нешто кажу о томе против њих пишу кривичне пријаве!

И студенти и странке окупљене у Савезy, као и грађани који широм Србије учествују у грађанским протестима и боре се за слободне медије и слободну Србију, недвосмислено је оценио Лутовац и додао:

- Није слобода медија само то да опозиција добије једном у неколико месеци да се надвикује са представником власти, слобода медија подразумева да се људима обезбеде ИНФОРМАЦИЈЕ – истините, правовремене, а РТС то не ради. И зато између осталог идемо у бојкот. Хоћемо истину и правду.

У име студената јавности се обратила Валентина Рековић, представница Удружења 1 од 5 милиона, истичући да њима није потребна лажна солидарност и неискрена подршка, да они сами знају и осећају потребу и нужност промена и имају довољно мудрости и храбрости да их спроведу.

-Једино смо ми одговорни и једино ми преузимамо одговорност. Позивамо све да нам се прикључе у процесу изношења истине на површину, а не у бесмисленим надметањима за примат у креативности или нечему попут тога – подвукла је Рековић, и као разлог за акцију испред РТС навела угроженост права нас, грађана, да знамо све и да до нас долазе само тачне и благовремене информације.

Кривичне пријаве које је директор медијског сервиса поднео против студената оквалификовала је као врхунац кукавичлука.

-Драган Бујошевић није смео, као одговорно лице, да омогући да грађани Србије добију слику о дешавањима испред зграде РТС, забаракадирао је истину у бункер, сада хоће и ми да будемо заточеници страха од истине. Тада је потписао одобрење да у РТС уђе полиција, сада потписује кривичне пријаве против срудената. У чије име и по чијем налогу Драган Бујошевић то ради?- упитала је Валентина Рековић.

За суботу, најавила је нову акцију, у склопу грађанских протеста 1 од 5 милиона, која ће бити организована на платоу испред РТС, где ће розе боја одсликавати начин извештавања обојен политиком, срамотан и непрофесионалан којим национални сервис преузимајући модел једне друге телевизије вређа достојанство људи и ускраћује их за истину.

ПРАТИТЕ НАС

Постани члан

КАТЕГОРИЈЕ