lat

Весић и Вучић се свете студентима – затварањем Студентске поликлинике


ПОДЕЛИТЕ:

Затварањем Завода за здравствену заштиту студената у Београду, Весић и Вучић се свете студентима, који су више пута излазили на улицу да стану у одбрану својих права и демократских вредности које се у Србији свакодневно газе. Демократска омладина подсећа да су студенти више пута покретали или били једни од носилаца грађанских протеста против ове власти. Такође, студенти су изашли на улицу и када је ова власт покушала да их истера из студентских домова. Наравно да им то ова власт није заборавила и да је чекала погодан тренутак да им освети. 

„У Београду тренутно студира око 90.000 младих, који током студирања редовно користе услуге примарне здравствене заштите, које им је до сада пружао Завод за здравствену заштиту студената, познатији под називом Студентска поликлиника. Његовим затварањем, основни здравствени прегледи и дијагностика, систематски прегледи, као и прегледи за дом ће се сада много теже остваривати. Само уСтудентском граду је смештено око 4 и по хиљада мојих колега, где је до сада радила и једна од амбуланти Завода. Када останемо без ове амбуланте, сва наша права из области здравствене заштите ћемо много теже и спорије моћи да остваримо. А то исто ће задесити и све друге студенте Београдског универзитета. И то баш у тренутку највеће здравствене кризе у последњих неколико деценија, у моменту када се цео свет бори против пандемије. Студентска поликлиника јесте под надлежношћу града Београда и за овај сраман чин јесте одговоран Горан Весић, али сви знамо да то не би могао да учини без благослова човека који се пита за све, без Александра Вучића“, закључио је Стефан Нинић, члан Демократске омладине.

Очигледна жеља ове власти да овим и сличним потезима отера из Србије што је могуће више студената, како би угасили највеће покретаче свих промена – младе људе који се боре за бољу и праведнију Србију. Демократска омладина обећава да ће истрајати у отпору овом режиму и свим катастрофалним потезима која ова власт повлачи, јер верујемо да су млади и образовани будућност ове, а не неке друге земље.

Демократска омладина

ПРАТИТЕ НАС

Постани члан

КАТЕГОРИЈЕ