lat

Влада није испунила свој задатак


ПОДЕЛИТЕ:

На данашњој конференцији Демократске странке представљен је извештај који су сачинили ресорни одбори странке, а у оквиру ког је анализиран рад актуелне Владе. Сигурно је да Влада није испунила свој задатак, као и да је нелегитимна јер је изабрана на истим таквим изборима. Додатно, њено деловање је неуставно, јер прихвата да председник државе диктира њен рад, а чињеница је и да многи министри немају апсолутно никакву везу са ресором који представљају, што баца додатну сенку на њен састав и рад.

Број слика: 3

ГАЛЕРИЈА СЛИКА

„Садашња Влада је у ствари само лични сервис Александра Вучића и ништа више. Она нема аутономију, нема апсолутно никакву моћ и само је оружје у рукама председника. Због тога није важно ни ко су министри, ни шта раде министарства, јер они не раде ништа у корист грађана Србије и не боре се за опште добро, већ су ту само да би користили лично Александру Вучићу и биће ту докле год су њему лично потребни,“ појаснила је заменица председника Демократске странке Драгана Ракић.

На конференцији је постављено и питање да ли постоји влада на свету где је неко трећи, а тај трећи је у нашем случају председник државе, пре почетка рада Владе орочио њено трајање на годину и по дана, док је пажња скренута и на улогу медија у (дез)информисању грађана Србије.

„Оно што изазива подсмех и међународне и домаће јавности јесте самохвалисање ове Владе. Нема дана да се не проглашава област у којој смо најбољи на свету, док је стварност потпуно другачија. У свим ранг листама које се односе на људска права, демократичност, економију, просечну зараду или демографску ситуацију, ми не да нисмо најбољи, него смо међу најгорима, и то не само у Европи, него у свету. Исто тако, претходни период су обележила бројна поскупљења која су компензована минорним повећањима зарада у јавном сектору и пензија. Када пажљиво сагледате сва поскупљења, видећете да су она много већа него оно што је дато грађанима, међутим, због медија који су наклоњени власти имаћемо причу да се само даје, даје, даје, а у ствари се само одузима, одузима, одузима и то је наша трагедија“, поручио је координатор Центра ресорних одбора ДС Мирослав Васин.

Генерал Срето Малиновић, председник Ресорног одбора Демократске странке за безбедност и одбрану, види актуелну Владу као владу континуитета, с тим што је она овог пута родно равноправнија, али је и даље суштински сувишна скупина људи распоређена на погрешним местима, за коју не бисмо ни знали да постоји, да јој се с времена на време не деси неки гаф.

„После открића председника да је прислушкиван, остало је отворено питање како је дошао у посед снимака, ако службе задужене за његову заштиту то нису знале. Зашто нико од њихових челника није смењен? Вулинова изјава да је председник у праву, а да је на полицији да то и докаже, више је рекла него све високоумне анализе дежурних аналитичара. Као и афера са присклушкивањем, у Србији се све одвија путем представа за јавност, али ми и даље немамо кључне одговоре на питања - зашто се пуца и убија на улицама градова, зашто нестаје омладина и колико је решено тих случајева? Више је нестало младих људи у последњих годину, две дана него што нестане људи на фронту, током грађанског рата. Ми тражимо те одговоре,“ потврдио је генерал Малиновић.

Веома висок број преминулих лекара и здравствених радника чији је узрок још увек, барем званично, непознат, велика је срамота, баш као и изостанак реакције државе по овом питању и зато је Ресорни одбор ДС за здравство пружио пуну подршку захтевима Синдиката лекара и фармацеута Србије везаним за подршку и помоћ породицама преминулих у борби против ковида.

„Наше лично мишљење о тако великом броју преминулих медицинских радника је да су узроци лоша организација, неадекватна или недовољна заштитна опрема, неспособно управљање, недовољно тестирање и такозвано изгарање на послу, односно, злоупотреба медицинара у црвеним зонама кроз рад у предугим сменама,“ изјавио је председник Ресорног одбора Демократске странке за здравство, др Миро Чаваљуга.

У креирању извештаја учествовали су Мирослав Васин, Владимир Пешић, Миливоје Здравковић, др Бранимир Јованчићевић, Желимир Попов, др Миро Чаваљуга, генерал Срето Малиновић, Александар Црквењаков, Татјана Манојловић, др Горан Васић, Александар Радоњић, Борисав Радојковић, Србољуб Антић, др Душан Младеновић, Маја Анђелковић, као и чланови и чланице ресорних одбора.


Информативна служба Демократске странке

ПРАТИТЕ НАС

Постани члан

КАТЕГОРИЈЕ